Result Mapping: Derin çekme sonuçlarının analiz öncesi modele aktarılması

Çarpışma , NVH veya yorulma analizlerinde, modelde bulunan ve saç metal şekillendirme (derin çekme) metoduyla üretilen parçaların kalınlık bilgisi uniform bir yapı kabul edilerek tanımlanmaktadır. Gerçekte, saç metal şekillendirme işlemi esnasında parçanın belli bölümlerinde incelmeler oluşmakta ve kalınlık parça boyunca değişmektedir.


Analiz sonuçlarının gerçeğe daha yakın olması için saç metal şekillendirme sonuçlarının analiz öncesi parçaya map edilmesi gerekmektedir. Altair HyperWorks yazılımlarını kullanarak bu işlemi kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
Bu uygulama için kullanıcıların iki seçeneği bulunmaktadır.

a-) Modele ait saç metal şekillendirme simülasyon sonuçlarının mevcut olması
Bu durumda HyperCrash yazılımında bulunan “result mapping” arayüzüyle derin çekme simülasyon sonuçlarını map edebilirsiniz. HyperCrash yazılımı arayüzünde Altair HyperForm veya diğer yazılımların sonuçlarını kullanabilirsiniz.

b-) Modele ait saç metal şekillendirme simülasyon sonuçlarının mevcut olmaması durumu
HyperMesh-Crash arayüzünü kullanarak, ekrandan kolayca seçeceğiniz parçaların derin çekme simülasyonlarının arka planda yapılmasını ve parçalar üzerine otomatik olarak map edilmesini sağlayabilirsiniz. Bu işlemin yapıldığı arayüzün sade ve basit olması, derin çekme simülasyon tecrübesi olmayan mühendislerinde bu işlemi kolayca yapmalarına olanak sağlamaktadır.
HyperWorks kullanıcıları yazılımla birlikte kurulan tutorials bölümünden aşağıdaki örnekleri inceleyebilirler
Results Mapper Using HyperCrash – HF-5000
Result Mapping Using Process Manager – HF-5100

Çözümler hakkında detaylı bilgi almak için info@s-t.com.tr adresine yazabilir veya 0 224 280 84 46 nolu telefonu arayabilirsiniz.