HyperMesh için makro oluşturmakta command.cmf dosyasının kullanımı

HyperMesh yazılımına yönelik TCL / TK script dilini kullanarak makrolar oluşturabilirsiniz. Bu makroları sonlu eleman modelleme işlemlerinizi hızlandırmak veya otomatikleştirmek için kullanabilirsiniz.

Script dil (HyperMesh için Tcl / Tk) kullanımı konusunda herhangi bir tecrübeniz olmasa da, command.cmf dosyasını kullanarak temel makrolarınızı oluşturabilirsiniz.

command.cmf dosyası, HyperMesh içerisinde yaptığınız tüm işlemleri komutlarla birlikte kaydeden bir dosyadır. Bu dosyayı herhangi bir text editör programını kullanarak açabilirsiniz. (Tcl dilini destekleyen ve açık kaynak kodlu notepad++ yazılımını kullanabilirsiniz)

Windows işletim sisteminde Belgelerim (Documents) klasörü altında bulabileceğiniz bu dosyanın makro oluşturmakta nasıl kullanıldığına ilişkin eğitim videosunu aşağıda bulabilirsiniz

Makro yazmak konusunda detaylı örnekleri HyperMesh tutorials bölümünde Customization:Scripts altında bulabilirsiniz.
file:///C:/Program%20Files/Altair/12.0/help/hm/scripts.htm

HyperWorks kullanıcıları için http://www.altairhyperworks.com/Script-Exchange.aspx adresinde yer alan 1000’e yakın makro ücretsiz olarak kullanıma sunulmaktadır. ( Bu bölüme erişmek için HyperWorks kullanıcı şifresi edinmeniz gerekmektedir)