Altair SimLab 12 – Feature tabanlı sonlu eleman modelleme yazılımı

Sonlu eleman modelleme yazılımı SimLab, 12.0 versiyonuyla birlikte HyperWorks 12.0 CAE paketine eklendi.
HyperWorks 12.0 lisans dosyasına sahip olan tüm kullanıcılarımız bu yazılımı ücretsiz olarak kullanabileceklerdir.

Yazılımı, şifrenizi kullanarak http://www.altairhyperworks.com/ClientCenterSimLab.aspx adresinden indirebilirsiniz.

 



 
SimLab, kompleks komponent ve sistemlerin hızlı ve doğru bir şekilde sonlu eleman modelinin oluşturulmasına yönelik proses odaklı ve feature tabanlı bir yazılımdır.
 
SimLab, hataları azaltmak ve zamandan kazanmak için genelikle manuel olarak yapılan sonlu eleman modeli oluşturma ve sonuçları yorumlama işlerini otomatikleştirmektedir. Yazılım, modelleme süreçlerini kayıt altına almakta ve onları otomatik hale dönüştürmektedir. Bu şekilde tanımlanmış olan süreç adımları benzer modeller üzerinde hızlı bir şekilde kullanılarak, hızlı ve aynı kalitede modeller oluşturulabilir.
 
Geometri:
SimLab geometrileri dönüştürme işlemi yapmadan doğrudan CAD sistemlerinden almaktadır. Bu özellik geometri temizliği yapmadan modellemeye başlanmasına ve geometri özelliklerinini (fillet, delikler,) doğrudan algılanmasına imkan tanımaktadır.

Mesh:
SimLab genel meshleme yeteneklerine sahiptir. 1D, yüzey (tria veya quad) ve hacim mesh (tetrahedral veya hexahedral) Montajı oluşturan her bir komponentin meshlenmesinde önerilen metod ; ilk olarak yüksek kalitede yüzey meshin oluşturulması ve bu yüzey meshin kullanılarak hacim meshin elde edilmesidir.
 
SimLab hızlı ve kaliteli mesh atmaya yönelik birçok araca sahiptir ;
– Silindirler, kontak yüzeyler, fillet vb. CAD özelliklerinin otomatik olarak algılanması ve özel mesh tanımlamalarının atanması
– Hexahedral katman eleman kullanarak silindir delikleri, türbin kanatları, kontak alanları vb. ve komponentin tetra elemanlarla olusturulmuş geri kalan kısmıyla temas halinde hibrid mesh oluşturma özelliği
– Otomatik civata modelleme ( 1D ve 3D, ön-gerilme)
– Komponentler arasında kontak yüzeylerin otomatik olarak tanımlanması
– Kontak alanlardaki ortak nodların elde edilmesine yönelik otomatik re-mesh özelliği
 
Sınır Koşullar :
– Yükleme koşulları, malzeme bilgisi vb. İşlemlerin kolay şekilde tanımlanması
 

Ar-Ge ve ürün geliştirme bölümlerinin tüm simülasyon ihtiyaçlarını karşılayan ve yazılım maliyetlerini düşüren HyperWorks CAE paketi, SimLab yazılımıyla kullanıcıların modelleme sürelerini kısaltmalarına olanak sağlıyor.