OptiStruct 2017 Yenilikler Web Semineri

08 Mart günü düzenlenecek web seminerinde OptiStruct 2017 versiyonundaki yeni analiz ve optimizasyon özellikleri katılımcılarla paylaşılacaktır.
Kapsanan çözümler arasında linear ve nonlinear, yapısal ve termal, statik ve zamana bağlı analizler yer alacaktır. Buna ek olarak gürültü ve titreşim (NVH) ve yorulma analizleri için yeni yetenekler paylaşılacaktır.

08 Mart 2017
Saat 17:00 TSİ
KAYIT

OptiStruct 2017 Yenilikler :
– Büyük yerdeğiştirme (large displacement) analizi tüm eleman tipleri için desteklenmektedir ve yeni sürekli kayma (continuous) özelliği ( large sliding tabanlı temas formülasyonu) uygulanmaktadır. Verimlilik açısından loadstep’lere bağlı olarak tanımlanabilmektedir.

Nonlinear zamana bağlı (transient) analizler eklenmiştir ve atalet etkisi, malzeme doğrusallığı, büyük yer değiştirmeler ve temas (contact) desteklenmektedir.

Nonlinear analizlerde Domain Decompositon teknikleri uygulanarak çözüm süresi azaltılabilmektedir.

Multi-fizik analizler:
OptiStruct 2017 versiyonuna 3 yeni multi-fizik analiz tipi eklenmiştir. (transient thermal-stress analysis, fluid-structure interaction analysis, coupled thermal fluid-structure analysis)

NVH Analizleri:
Birleşik katı-akışkan modelleri için Brake Squeal analizi ve complex eigenvalue analizi eklenmiştir.

Diğer Yeni Özellikler:
Random vibration tabanlı yorulma analiz kapsaitesi eklenmiştir.
Loadstep tabanlı model change desteklenmektedir.

Optimizasyon:
Punto ve dikişi kaynağı yorulması, 3D eleman yüzey gerilmesi, plastisite değerlendirmesi için Neuber düzeltmesi dahil birçok yeni optimizasyon cevabı (responses) eklenmiştir.

Yeni Fail Safe Optimizasyon kapasitesi kullanıcıların başarısız olabilecek güvenli tasarımları tasarlamalarına olanak sağlamaktadır.