ALTAIR, GPU tabanlı hesaplamalı akışkanlar dinamiği yazılımları geliştiren FluiDyna şirketini satın aldı

ALTAIR, NVIDIA CUDA ve GPU tabanlı hesaplamalı akışkanlar dinamiği (HAD) simülasyon yazılımları geliştiren Almanya merkezli FluiDyna şirketini satın aldı.

Firma tarafından geliştirilen iki yazılım ;

nanoFluidX, karmaşık geometrilerdeki akışı öngörmek için SPH ( Smoothed Particle Hydrodynamics ) yöntemine dayanan bir akışkanlar dinamiği simülasyon yazılımıdır. Örneğin, dönen şaftlar ve dişliler içeren aktarma organlarındaki yağlamanın hesaplanması ve sistemin tek tek bileşenleri üzerindeki kuvvet ve momentlerin analiz edilmesi için kullanılabilmektedir.

Altair nanoFluidX

ultraFluidX, taşıt, bina ve çevresel aerodinamiğin ultra hızlı hesaplanması ve değerlendirilmesi dahil olmak üzere geniş bir uygulama alanında dahili ve harici aerodinamik problemlerini çözmektedir. Yazılım Lattice Boltzman Metodu’na dayanarak kullanıcılara üstün performans sağlamakta ve büyük, karmaşık modeller için model hazırlama süresini önemli ölçüde azaltmaktadır. Entegre hacim mesh ve hızlı transient analiz çözüm yeteneği önemli maliyet avantajı sağlamaktadır.

ALTAIR – ultraFluidX

HyperWorks multifizik simülasyon paketine dahil edilecek yazılımlar, benzersiz HyperWorks lisans sistemi sayesinde , bakım anlaşmasına sahip kullanıcılarımıza ücretsiz olarak sunulacaktır.

HyperWorks multifizik simülasyon paketinde yer alan hesaplamalı akışkanlar dinamiği çözümleri:

AcuSolve : Genel amaçlı sonlu elemanlar tabanlı hesaplamalı akışkanlar dinamiği yazılımı
ElectroFlo : Elektronik soğutma problemleri için özel olarak tasarlanmış termal analiz yazılımı
nanoFluidX : SPH tabanlı hesaplamalı akışkanlar dinamiği yazılımı
ultraFluidX : Lattice Boltzman Metodu’na dayanan dahili ve harici aerodinamik hesaplamalı akışkanlar dinamiği yazılımı
Virtual Wind Tunnel : Sanal rüzgar tüneli model oluşturma yazılımı