Inspire 2018.1 Yeni Özellikler

solidThinking Inspire 2018.1 Yeni Özellikler

solidThinking Inspire 2018.1 versiyonundaki yeni özelliklerden bazıları ;

İnteraktif Motion Eğrileri
– Motion analizleri sonucunda mafsallar, motor vb. tanımlamalar üzerinden değerleri okumak için grafiğe çift tıklayarak pencereyi yeniden boyutlandırabilirsiniz. Bu işlem birden fazla grafiği aynı anda görüntülemenize, eğrilerdeki değerleri incelemenize ve dikey zaman kaydırıcısını sürükleyerek ekranda sonucu görmenize olanak tanımaktadır.

Mesh Kontrol Aracı
– Parçalara veya yüzeylere eleman boyutu tanımlamak için mesh control aracı eklenmiştir. Analiz veya optimizasyon sonuçlarının kalitesini artırmak için genel mesh boyutundan farklı eleman boyutu tanımlayabilirsiniz.

Yüzey veya parçalara lokal mesh büyüklüğü tanımlama – Inspire 2018.1

Kullanıcı Tanımlı Koordinat Sistemi
– Lokal koordinat sistemlerini .csv formatında içeri alabilir, kuvvetler ve mesnetler gibi tanımlamalarda kullanabilirsiniz. Ayrıca CAD dosyası içerisinde tanımlı lokal koordinat sistemlerini de CAD dosyasıyla birlikte içeri alabilirsiniz. ( CATIA, ProE, NX veya STEP)

CAD veya csv dosyasıyla lokal koordinat tanımlama – Inspire 2018.1

Temas (contact) Sonuç Tipleri
– Yeni temas sonuç tipleri, temasın uygun şekilde çalıştığından emin olmak için temas boşluğunu, durumunu ve basıncını görüntülemenize imkan sağlamaktadır. Tipik bir kullanım örneği, contanın sızdırmadığından emin olmak için boru flanşındaki conta alanı üzerindeki temas basıncının konrol edilmesidir.

Temas ( contact) sonuç tipleri – Inspire 2018.1

Gerinim Enerji Yoğunluğu Sonuç Tipi
– Yeni gerinim strain enerji yoğunluğu (strain enegry density) sonuç tipi, modelinizin titreşim altında en büyük zorlanma altındaki alanlarını göstermektedir. Bu kırmızı alanlar, gerinimi azaltmak için parçanın hangi bölümünde değişiklik yapılması gerektiğini göstermektedir.

Gerinim enerji yoğunluğu – Inspire 2018.1

– Lattice optimizasyon sonuçlarını Model Browser içinde de listeleme & görüntüleme imkanı

– Wavefront .obj formatında dosya kaydetme özelliği

Inspire 2018.1 kurulum dosyasını solidThinking veya ALTAIR CONNECT sitesinden indirebilirsiniz.