Altair, Cambridge Collaborative Tarafından Geliştirilen SEAM Yazılımını Satın Aldı

45 yıldan fazla bir süredir Cambridge Collaborative tarafından geliştirilen SEAM yazılımı, karmaşık yapıların orta ve yüksek frekanslardaki dinamik yanıtını incelemek için kullanılmaktadır.

SEAM, otomobillerde, uçaklarda ve inşaat ekipmanı kabinlerinde iç mekan gürültüsünü ve titreşimini, ayrıca gemilerden yayılan gürültü ve uzay aracları için vibro-akustik davranışlarını tahmin etmek için kullanılır. Diğer uygulamalar makine gürültüsü, endüstriyel gürültü ve bina akustiğidir.

Ses kalitesi ve tasarım, ürün kalitesine bağlı olduklarından, geniş bir sektör yelpazesinde yeni ürünlerin başarısı ve benimsenmesinde kritik bir rol oynamaktadır. SEAM yazılımına dahil edilen istatistiksel enerji analizi (SEA), mühendislerin ve tasarımcıların tasarım döngüsünün başında gürültü ve titreşim sorunlarını tanımlayıp çözmelerine, kritik zaman ve para tasarrufu sağlamasına, ürün geliştirme döngüsünü kısaltmasına ve kullanıcı deneyimini iyileştirmesine olanak tanır.

SEAM yazılımı kısa süre içerisinde Altair HyperWorks lisans sistemine dahil edilecek ve bakım anlaşmasına sahip kullanıcılar tarafından ücretsiz olarak kullanılabilecektir. SEAM yazılımı, gürültü ve titreşim analizi için Altair OptiStruct çözücüsü ve harici aerodinamik çalışmaları ile gürültüyü simüle etmek için Altair ultraFluidX ile entegre edilecektir.