Altair SimSolid 2019.2 Yeni Özellikler

Tasarımcılar ve tasarım mühendisleri için özel olarak geliştirilmiş yapısal analiz yazılımı ALTAIR SimSolid 2019.2 versiyonundaki bazı yenilikler:

Parasolid CAD Okuyucusu:

ALTAIR SimSolid 2019.2 versiyonunda CAD dosyasının içeri alınmasında artık parasolid çekirdeği kullanılmaktıdır. Neredeyse tüm durumlarda CAD dosyası daha hızlı ve daha doğru açılmaktadır. Alternatif olarak hala bulunan eski çekirdeğin aksine yüzey parçalarını ( SimSolid sadece 3D katı modelleri desteklemektedir) veya geometri hataları olan solid parçaları içeri almayacaktır. Bu durumda model içeri alınırken atlanan bu parçaların bir listesi ekranda yer almaktadır. Mevcut versiyonda STEP, CGR ve 3DXML formatları için PARASOLID çekirdeği desteği bulunmamaktadır. Bu dosya türleri için, alternatif eski CAD okuyucusu otomatik olarak devreye girmektedir.

Modelleme hatası içeren montajlı yapılarda eski CAD okuyucusunu “Geometry import settings” bölümünde “Use Parasolid reader” seçeneğini kapatarak devreye alabilirsiniz. Bu durumda tüm parçalar içeri alınmaya ve bozuk olanlar düzeltilmeye çalışılacaktır. Düzeltme işlemi her durumda işe yaramayacağından ve geçersiz katılar oluşturabileceğinden Assembly workbench araç çubuğunda yer alan “Check geometry defects” komutuyla model kontrol edilmelidir.

Altair SimSolid – Geometri içeri alma seçenekleri

Sınır koşulu kopyalama:

Bir analiz senaryosunda tanımlanan sınır koşulları artık analizler arasında kopyalabilirsiniz. Sınır koşulu seçmeniz ve nereye kopyalanacağını belirlemek için farenin sağ tuşunu kullanmanız yeterli olacaktır. Birden fazla seçim için CTRL veya SHIFT tuşlarını kullanabilirsiniz. Kopyalama işlemi sadece aynı tasarım çalışması (design study) içinde desteklenmektedir.

Burç Bağlantsı:

Sanal Burç konektörü eklenmiştir. Bu belirli bir lokal koordinat yönünde sertlik ve kütle katsayılarına izin veren veren esnek bir bağlayıcıdır. Burç elemanlarını parçadan parçaya veya parça ile yer arasına tanımlayabilirsiniz.

Perçin Bağlantısı:

Sanal Perçin konektörü , çok sayıda parçayı verilen çaptaki perçinlerle birbirine bağlar. Sanal Perçinler, bağlı parçalar arasında mükemmel derecede sert “tırnak benzeri” yapılar olarak hareket eder. İki oluşturma yöntemi mümkündür. Perçinler ayrı ayrı oluşturulabilir veya değerler (CSV) dosyasından toplu olarak okunabilir. Tek bir perçinle birden fazla bitişik parça (2, 3, 4, vb.) tutturulabilir.

Sanal Konektör Menüsü – Altair SimSolid

Modal Analiz Çözüm Performansı Artışı

Modal analiz çözücüsünün (eigen-solver) çözüm hızı geliştirilmiştir. Bir önceki versiyona göre hız artışı %30 ile %75 arasındadır. Bu hız artışı özellikle büyük montajlar ( binlerce parça) ve çok sayıda mod istendiğinde ( yüzlerce) önem kazanmaktadır. Çözümlerde paralel core kullanıldığından core sayısının fazla olması çözüm süresi azaltmaktadır.

Atalet yükleri

Atalet yükl menüsü, her fonksiyon için ayrı diyaloglar içeren tek bir açılır menü olarak yeniden düzenlenmiştir.

ÜCRETSİZ , 254 sayfalık Altair SimSolid e-kitabını pdf formatında indirebilir, süre kısıtlı versiyonu deneyebilirsiniz.

Altair SimSolid eğitim videolarını YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.