Thea Render 2.1 Yayınlandı

Render yazılımı Thea Render 2.1,  tüm entegre eklentiler için çeşitli yeni özelliklerle ve Presto motor için önemli bir hız artışıyla birlikte yayınlanmıştır.

Thea Presto: Her zamankinden daha hızlı!

Yeni algoritmalar ve optimizasyon çalışmaları sonucunda Thea Render Presto motorunda, önceki 1.5 sürümüne kıyasla 2 kat daha hızlı performans artışı sağlanmıştır.

Eğimli kenarlar

En çok istenen özelliklerden biri yeni versiyona eklenmiştir. Eğimli kenarlar ( Beleved Edges) , efektin yarıçapı üzerindeki kontrollerle bir nesnenin kenarlarını ve bitişik yüzlerin minimum açısını yumuşatmak için kullanılabilir, daha fazla fotogerçekçi görüntüler oluşturmanıza olanak sağlar.

Triplanar Mapping

Triplanar Mapping seçeneği ile doku, her üç eksen boyunca üç kere eşlenir ve kenarlar arasında düzgün bir şekilde karıştırılır. Bu, UV eşleşmemiş meshler için kusursuz sonuçlar yaratır.

Worley Noise

Worley Gürültü prosedürü eklenmiştir. Su ve taş dokularını diğerleri arasında simüle eden hücre benzeri yapıları kolayca oluşturmak için kullanılabilir.

Edge Ramp

Edge Ramp prosedürü, bitişik yüzlerin minimum açısına ve kenarların yarıçapına dayanarak bir yüzeyin kenarlarına renk uygulanmasını mümkün kılar.

LUT dosya desteği 

Bu dosyalar görüntünün genel rengini ve tonunu değiştirmek için kullanılabilir.