108 saniyede 344 parçadan oluşan yapının modal analizi – Altair SimSolid

Tasarım aşamasında yapının performansını hızlı şekilde görmek ve değişiklikler yaparak etkisini değerlendirmek üretim sürecinin hızlanmasına ve maliyetlerin azalmasına imkan sağlamaktadır.

Tasarımcılar ve tasarım mühendislerinin bu analizleri eğitim almalarına ihtiyaç duymayacakları ve çok hızlı ( saniyeler veya dakikalar içerisinde ) çözüm alabilecekleri bir yazılımla gerçekleştirmeleri çok önemli kazançlar sağlayacaktır.

Altair SimSolid yazılımı , geometride herhangi bir sadeleştirme yapmadan ve mesh atmadan, binlerce parçadan oluşan modeli hızlı şekilde çözmenizi ve sonuçlarını değerlendirmenizi sağlamaktadır.

Bu işlem için sıradan bir masaüstü bilgisayarın yeterli olması , ekstra bir donanım yatırımı yapmanıza gerek olmadığı anlamına gelmektedir. Altair SimSolid, CPU kullanarak çözümleri gerçekleştirmektedir.

Örnek olarak aşağıdaki modeli inceleyelim.
2,1 X 2,1 X 2,2 metre boyutlarında ve 344 adet parçadan oluşan yapının ilk 12 doğal frekansının hesaplanması i7 4700HQ işlemciye  sahip dizüstü bilgisayarda sadece 108 saniye sürmektedir.

Aşağıdaki videoda tüm işlem adımlarını görebilirsiniz.