Altair yazılımlarını şirket dışında nasıl kullanabiliriz ?

Altair Simülasyon yazılımları farklı sektörlerden bir çok firmanın ar-ge ve ürün geliştirme bölümlerinde yoğun olarak kullanılıyor . Patentli Altair UNIT lisans sisteminin sağladığı avantajlardan biri de şirket dışında yazılımları kullanabilmenize imkan sağlamasıdır.

Firma dışında müşterilerinizle gerçekleştireceğiniz toplantılarda simülasyon sonuçlarını veya modellerini incelemek veya firma dışında bir projede veya evden çalışmak durumunda yazılımları kullanmak için , Altair lisans yöneticisine bağlanma ihtiyacınız bulunmamaktadır. Ödünç alma (Borrow) özelliğini kullanarak kullanacağınız yazılımlar için gerekli olan UNIT miktarını lisans sunucusundan çekerek, şirket ağına veya internete bağlanma ihtiyacı duymadan yazılımları kullanabilirsiniz.

Yapmanız gereken işlemler ;

1-) Bilgisayarınızın arama bölümüne almutil yazarak  Altair License Utility yazılımını açınız.

  • Açılan pencerede Borrowing (1) tabını seçiniz.
  • Lisansı kullanacağınız saat bilgisini giriniz (2) ( Örneğin 3 günlük süre için 3*24=72 )
  • Borrow butonuna basınız (3)
Altair ALM – Lisans ödünç alma (borrow) paneli

Ekranda aşağıdaki ekran görüntüsünde yer alan pencere açılacaktır.

2-) Kullanmayı planladığınız Altair yazılımlarını açınız . ( Örneğin HyperMesh, SimLab, HyperView, Inspire, Compose , OptiStruct, Radioss vb.) Daha sonra  Borrowing isimli pencerede yer alan “End Borrowing Mode” butonuna basarak işlemi tamamlayınız. ( OptiStruct vb. çözüler için gerekli sayıda UNIT çekmek için, çözüm süresi  4-5 dakika süren geçici bir çözüm başlatmanız gerekmektedir. Çözüm bitmeden borrow işlemi tamamlanmalıdır)

Artık Altair lisans sunucusuna bağlanmadan belirlediğiniz süre boyunca Altair yazılımlarını kullanabilirsiniz.

Belirlediğiniz süreden önce firmaya dönmeniz durumunda Altair License Utility yazılımını tekrar açarak Borrowing (1) tabına girip, Return All (2) butonuna basmanız yeterli olacaktır.

Bu işlem sonrası kontrol amacıyla bilgisayarınızın ağ bağlantısı kapatınız. ( ağ kablosunu çıkarınız veya wireless bağlantısını kapatınız) Ardından borrow işlemiyle çalıştırmayı planladığınız yazılımlar ve/veya çözücüleri çalıştırarak kontrol işlemini gerçekleştiriniz.