Multi disipliner sistem modelleme – Altair Activate 2019.2 Yeni Özellikler

Multi displiner sistem modelleme yazılımı Altair Activate 2019.2 versiyonu yayınlandı. Yeni versiyonda öne çıkan yenilikler ve geliştirmeler ;

Hidrolik Kütüphanesi *

Fluidon tarafından geliştirilen bir Modelica kütüphanesinin eklenmesiyle hidrolik sistemlerin modellenmesi gerçekleştirebilirsiniz. Kütüphane, akışkan gücü sistemlerinin tek boyutlu  simülasyonunu mümkün kılar ve yığın parametre (lumped parameter) yaklaşımına dayanır. Kütüphane çeşitli hidrolik bileşenler ve önceden tanımlanmış hidrolik sıvıları içermektedir.

Hidrolik Kütüphanesi – Altair Activate 2019.2

HyperSpice Kütüphane Desteği *

Altair Activate 2019 ile duyurulan Spice Custom blokunu tamamlamak için yazılıma eksiksiz bir Spice bileşenleri kütüphanesi eklenmiştir.

Yeni kütüphane tamamen Spice uyumludur ve yüksek kalitede elektronik devre modelleri oluşturmak için HyperSpice çözücüsünün gücünü kullanır.

PythonCustom Bloku

Mevcut C, OML (Open Matrix Language) ve Modelica özel bloklarına ek olarak, Python Bloku Altair Activate kütüphanesine eklenmiştir. Blok, simülasyon fonksiyonlarını Python komut dosyası kullanarak tanımlamanıza izin verir ve Altair Activate kurulumuna dahil olan Python 3.5.2’den yararlanır.

FromCSVwithnoheaders Bloğu

Bu yeni blok, FromCSV blokundan bir eklentidir. FromCSVwithnoheaders bloku, CSV dosyalarını sütun başlıklı veya başlıksız okuyabilir.

 

Curve Editor

SignalGenerator blokuna daha önce eklenen Curve Editor artık FromCSV blokuna da eklenmiştir ve CSV dosyasından etkileşimli kanal seçimine izin verecek şekilde geliştirilmiştir.

 

IncludeDiagram

IncludeDiagram bloku, mevcut bir model içindeki bir diyagramın kendi kendine referans vermesine izin vermek için geliştirilmiştir.

 

Modelleri komut dosyasına aktarma

Altair Activate modelini (.scm) bir Altair Compose OML betiğine aktarmak (export) için bir komut eklenmiştir.

 

Co-simulation

Altair Activate – Altair Flux ve Altair Activate – HyperSpice arasındaki eş zamanlı simülasyon, farklı çözücüler arasındaki zaman adımlarını ele almak için geliştirilmiştir.

 

Modelica ile Arayüz Blokları

Vektör verilerini desteklemek için Altair Activate sinyal blokları ve Modelica blokları arasındaki arayüze yeni bloklar eklenmiştir.(real ve complex)

 

– OML işlevleri için yardım (help) bölümüne doğrudan Diagram Context, OML Editor ve Model başlatma bölümlerinden erişme imkanı eklenmiştir.

ToCSV ve ToTextFile bloklarına parametre ekleme seçeneği eklenmiştir.

MatrixExpression bloku, özelleştirilmiş giriş adlarını desteklemektedir.

 

* Bu özellikler sadece Altair Activate Professional versionunda kullanılabilir. Diğer tüm özellikler ücretsiz Altair Activate Basic versiyonunda yer almaktadır.