Altair EDEM 2020 Yeni Özellikler

Altair EDEM, hesaplama açısından verimli ve onaylanmış çoklu-küre (multi-sphere) yöntemini kullanarak herhangi bir boyut ve şekli simüle edebilir. Bu yöntemde, şekil üst üste binen birden çok kürenin uygulanmasıyla ortaya çıkar ve üst üste binen kürelerin sayısını arttırarak şekil doğruluğunu arttırır.

Yeni Sphere Fitting Aracı

Yeni Sphere Fitting aracıyla, kullanıcıların temsil etmek istedikleri şekli oluşturmak için artık küreleri manuel olarak düzenlemeleri gerekmemektedir. Araç, otomatik olarak bir CAD dosyasından içe aktarılan bir parçacık şekline çok benzeyen çoklu-küre parçacığını oluşturur. Kullanıcılar, kullanılan küre sayısını kontrol edebilir ve minimum küre boyutunu kısıtlayabilir. Bu araç, kullanıcıların parçacık şeklini oluşturma çabası olmadan verimli çoklu küre simülasyonundan faydalanabilecekleri anlamına gelmektedir.

Altair EDEM’de karmaşık şekiller oluşturmak artık Sphere Fitting Tool ile otomatik bir işlemdir

Meta Parçacıklar Oluşturma

Birçok endüstri uygulaması, lifler, tarımsal ürünler ve çim gibi doğada esnek veya uzamış malzeme içerir. EDEM Creator’da sunulan Meta Particles, kullanıcıların Meta Parçacıkları desteklemek üzere güncellenen Bonded Model kullanarak esnek elyaflar oluşturmak için kolayca parçacık grupları oluşturmasını sağlar. Ayrıca tamamen GPU uyumludur. Bu, esnek parçacıklar için bir simülasyon oluşturmak için gereken zamanı ve çabayı önemli ölçüde azaltır ve tüm kullanıcıların bu tür malzemeleri doğrudan oluşturmalarını sağlar.

Altair EDEM 2020’deki yeni Meta Parçacık özelliği ile saman ve hatta spagetti gibi esnek malzemeleri oluşturmak kolaydır

Hareket Kontrolü

Daha önce sadece EDEM’in kuplaj arayüzü üzerinden mümkün olan bu kuvvet ve tork ekleme kabiliyeti artık doğrudan EDEM Creator‘dan edinilebilir ve düzenli kinematiklerle birleştirilebilir. Bu, gerçek hayattaki ekipman hareketine uyacak şekilde çok çeşitli geometri hareketlerini kolayca tanımlamak için güçlü bir ortam yaratır.

Performans Artışı

Çözücü tarafında, Altair EDEM 2020 çözüm sürelerini kısaltacak önemli geliştirmeler içermektedir. Gerçekleştirilen testler, GPU kullanımının, yalnızca CPU kullanımının aksine büyük bir hız artışı gerçekleştirdiğini göstermektedir.Bazı standart örneklerde, 12 CPU kullanımına karşılık üst segment bir GPU kartı kullanımının 15 kata kadar hız artışı sağladı görülmüştür. GPU çözücü, API modelleri ile uyumludur ve EDEM kublaj arayüzü, simülasyonun ne kadar karmaşık olduğuna bakılmaksızın tüm kullanıcıların hız artışından faydalanmalarını sağlar. Kullanıcılarımız GPU karşılaştırma test sonuçlarına kullanıcı alanından erişebilir (giriş yapmanız gerekir).

EDEMpy 0.1.2

EDEMpy, EDEM simülasyon verilerinin sonradan işlenmesi ve analizi için bir Python kütüphanesidir ve kullanıcıların bir simülasyon platformundan belirli verileri almasını ve bu verileri özelleştirilebilir ve tekrar kullanılabilir bir şekilde işlemesini kolaylaştırır.
EDEM 2020 versiyonunda, bir kutu veya silindir bölmesi içindeki nesneleri aramak için yeni bir gruplama özelliği, küre pozisyonu ve yarıçap verisi almak için yeni yöntemler ve temaslar ve bağ verileri almak için geliştirilmiş performans da dahil olmak üzere bir dizi iyileştirme yapılmıştır.

Altair EDEM – Altair MotionSolve bağlantısı

EDEM’i mekanik sistem simülasyonu (MBD) yazılımıyla birlikte kullanmak, ağır ekipman tasarlayan mühendislerin MBD simülasyonlarında gerçekçi dökme malzeme tanıtmasını ve makine-malzeme etkileşimi hakkında temel bilgiler elde etmelerini sağlar. EDEM artık diğer MBD yazılımlarında bulunan çözümlerin yanı sıra Altair MotionSolve ile de birlikte kullanılabilmektedir.

EDEM – MotionSolve eş zamanlı simülasyonu, ekipman hareketinin dinamiklerini modelleme ve görselleştirme ve dökme malzemelerin yüklerinin mekanik bir sistem boyunca nasıl dağıldığını inceleme yeteneği sağlar

Altair EDEM-Fluent kublajında geliştirmeler

Kullanıcıların çeşitli partikül akışkan sistemlerini doğru bir şekilde simüle etmelerini sağlayan EDEM – Fluent kuplajı güncellenmiştir ve şimdi kullanıcıların kimyasal tür verilerini aktarmalarına izin vermektedir.

Bu, buharlaşma gibi karmaşık termal ve kimyasal reaksiyonları simüle etmeyi mümkün kılar ve daha sonraki bir güncellemede, yanmada eklenecektir.

Bu geliştirme, bu fenomenlerin modellenmesine bağlı süreçlere dayanan yepyeni bir uygulama yelpazesine kapı açar. Buharlaşma simülasyonu ile ilgili ayrıntılı bilgi.

EDEM-OpenFOAM Kublajı

Birleştirilmiş DEM-CFD simülasyonları yapmak isteyen kullanıcılar artık Altair EDEM’i açık kaynaklı yazılım OpenFOAM ile eşleştirme seçeneğine sahiptir. EDEM-OpenFOAM kuplajı, DEM-CFD kuplajlı simülasyonlar ile ortak sınırlamalardan birinin üstesinden gelir, yani parçacıkların hacim olarak işgal ettikleri ağ hücrelerinden daha küçük olması gerekir. Bu, mühendislerin daha önce mümkün olmayan çok çeşitli uygulama türlerini simüle etmelerini sağlar.