Altair Inspire Extrude Metal 2019.3 Yeni Özellikler

Alüminyum ekstrüzyon prosesine yönelik ısı ve akış simülasyonunun gerçekleştirildiği ve ekstrüzyon kalıp firmalarının tercihi , Altair Inspire Extrude Metal (eski adıyla HyperXtrude ) 2019.3 versiyonunda öne çıkan yenilikler;

Isı Transferi Analizi İle Birlikte Kalıp Deformasyon Analizi
Kalıp deformasyon analizine ısı transferi analizi de dahil edilerek çözüm kapasitesi ve hassasiyeti geliştirilmiştir. Bu özellik Elasto-Plastic çözüm gerçekleştirilip kalıba etki eden basınç yükleriyle çözüm gerçekleştirildiği takdirde aktif olacaktır. Ayrıca bu çözüm kalıp malzemesinin sıcaklığa bağlı Stress-Strain eğrisini gerektirmektedir.

Isı transferiyle birlikte kalıp deformasyon analizi - Altair Inspire Extrude Metal
Inspire Extrude Metal Analiz Parametreleri

Soğutma Analizi İçin Yeni İkonlar

Profilin soğutma analizinin (Quenching) yapıldığı aşamada Model Browser’a eklenen soğutma tipi görselleri, gerçekleştirilmiş tanımlamaları tanıma açısından kullanıcılara kolaylık sağlayacaktır.

Inspire Extrude Metal - Profil Soğutma Analizi (Quenching)
Inspire Extrude Metal – Profil Soğutma Analizi (Quenching)

Kalıp Deformasyon Analizi Sonuçları
Büyük modellerde kalıp deformasyon analizi sonuçlarını görüntüleme performansı geliştirilmiştir.

Kalıp Deformasyon Analizinde Sürtünme Katsayısı
Her bir temas (contact) yüzeyi için ayrı ayrı sürtünme katsayısı tanımlama özelliği eklenmiştir.

Inspire Extrude Metal Arayüzü Dışında Gerçekleştirilmiş Çözümün Sonuçlarının İncelenmesi
Inspire Extrude Metal yazılımı, büyük modellerinizi modeleme yaptığınız bilgisayardan başka bir bilgisayara göndererek çözümlerinizi gerçekleştirebilmektedir. Bu versiyonla birlikte modelin çözüm klasöründe yer alan H3D çözüm dosyasını modelin kayıtlı olduğu klasöre taşıyarak Inspire Extrude Metal arayüzünde sonuçları detaylı inceleme özelliği eklenmiştir.

Remote Job Submission
Inspire Extrude Metal yazılımı Altair PBS Access Desktop’ı (PAD) kullanarak farklı bilgisayar veya sunucuda çözüm gerçekleştirmeyi sağlamaktadır. Farklı bir makinede çözüm gerçekleştirebilmek için Altair PBS yazılım lisansına sahip olmalı ve Inspire Extrude Metal için yapılandırılmış olmalıdır.

Kullanıcılarımız kullanıcı portalından güncel versiyonu indirerek, bulut tabanlı lisans sistemi sayesinde istedikleri bilgisayarda yazılımı kullanabilirler.

Eğer üniversite öğrencisi iseniz, yazılımın öğrenci versiyonunu ücretsiz indirebilirsiniz.