Altair Flow Simulator 2024 Yeni Özellikler

CAD ile entegre bir ortamda akışkan ve termal sistemler için disiplinler arası modelleme ve optimizasyon sağlayan 3D tasarım yazılımı Altair Flow Simulator 2024 versiyonunda öne çıkan yeni özellikler.

Akış Ağı Gruplama

Akış ağındaki öğeler artık 2023.1’de tanıtılan termal ağ gruplandırması gibi gruplandırılabilir. Gruplar adlandırılabilir ve renklendirilebilir. Grup içinde görüntülenen tüm varlıklar da grubun rengiyle renklendirilebilir. Grupları bloklar halinde daraltmak model organizasyonuna, görselleştirmeye ve GUI hızına yardımcı olabilir (model çok büyükse). Grupların akış öğeleri (elemanlar ve bölmeler) veya termal öğeler (dirençler ve düğümler) içerebileceğini, ancak grupların hem akış hem de termal öğeler içeremeyeceğini unutmayın.

Tüp Elemanlarında Türbülatör Sürtünmesi ve Isı Transferi

Gelişmiş tüp ve sıkıştırılamaz tüp elemanları artık türbülatör sürtünme ve ısı transfer katsayısı (HTC) seçeneklerine sahiptir. Türbülatörler önceki sürümlerde sürtünme ve HTC çarpanları veya kullanıcı tanımlı özel korelasyonlar kullanılarak modellenebiliyordu. Türbülanslı bir geçiş elemanı da vardır, ancak yalnızca tamamen türbülanslı geçişlerdeki sürtünme hesaplamalarıyla sınırlıdır. Sürtünme ve HTC için yeni türbülatör korelasyonları, tam veya kısmen türbülanslı geçişlere sahip tüpler için kullanılabilir.

Tüp Elemanlarında Dönen Yüzeyler

Gelişmiş tüp ve sıkıştırılamaz tüp elemanları artık dönen bir yüzeye sahip bir halka veya eş eksenli şaft için akışkan girdabını ve rüzgar nedeniyle sıcaklık değişimini hesaplayabilir. Önceki versiyonlar akışkan girdabının tüp dönüşü ile aynı olduğunu varsayıyordu. Sürtünme faktörü ve ısı transfer katsayısı korelasyonları, bağıl teğetsel ve eksenel hıza dayalı bir etkin hız kullanacaktır.

Altair Flow Simulator 2024 versiyonunu Altair CONNECT adresinden indirebilirsiniz. Soru ve taleplerinizi iletişim formunu kullanarak paylaşabilirsiniz.