Altair Inspire Cast 2024 Yeni Özellikler

Metal döküm simülasyon yazılımı Altair Inspire Cast 2024 versiyonu önemli yeni özellikler ve geliştirmeler içeriyor.

Kurumsal kullanıcılar için süre kısıtlamalı versiyon – İNDİRİN

Öğrenciler için ücretsiz ve limitsiz versiyon – İNDİRİN

Yeni Squeeze Pins aracı

Squeeze Pins (Sıkma pimi), nihai döküm parçasının kalitesini artırmak amacıyla, özellikle kritik alanlarda gözenekliliği azaltmak veya ortadan kaldırmak için kullanılan bir bileşendir. Sıkma pimi, katılaşma süreci sırasında kalıp içindeki erimiş metale yerel basınç uygulayarak çalışır. Bu basınç, erimiş metali sıkıştırarak gözenekleri ortadan kaldırmakta, daha yoğun ve yapısal olarak sağlam bir nihai ürün elde edilmesini sağlar.

YeniGözeneklilik Önizleme Aracı

2024 versiyonuna eklenen Gözeneklilik Önizleme (Porosity Preview) aracı, modelin gözenekliliğe eğilimli alanlarını belirlemek için hızlı bir termal analiz yapmanızı sağlar ve alınan hızlı sonuç ile model üstünde değişiklikler yapmaya olanak tanır.

YeniTrimming Phase

Basınçlı dökümde trimleme / düzeltme işlemi, parçaların dökümünü takip eden kritik bir adımdır. İstenen nihai şekli ve boyutları elde etmek için dökümden besleyici ve yolluk gibi fazla malzemenin çıkarılmasını içerir. Düzeltme işlemi nedeniyle parça kalitesinden ödün verilebilir. Simülasyon yoluyla gerilmeleri ve parça yer değiştirmelerini kontrol etmek, düzeltme işleminin etkilerini belirlemenin harika bir yoludur.

YeniSimetri Aracı

Inspire Cast 2024 versiyonuna eklene yeni simetri aracı ile, simetrik bir parçanın yalnızca yarısı için sonuçları hesaplayarak hesaplama süresinden tasarruf etmek için artık bir simetri düzlemi kullanabilirsiniz.

YeniSensör Seçeneği

Inspire Cast 2024’te sensörler, döküm analizinizde ilgilendiğiniz noktalarından veri toplamanıza olanak tanır. Bu özellik, analizinizde belirli bölgeleri izlemek ve bu bölgeler hakkında ayrıntılı bilgi almak için kullanılır. Sensörler, modelinizin belirli noktalarındaki sıcaklık, basınç ve diğer kritik parametrelerin zaman içindeki değişimini izleyebilir.

Yeni Yakınsama Grafiği

Bir çözüm devam ederken, analizin ilerleyişini Convergence Plot penceresinden takip edebilirsiniz. Bu, analizin kararlı bir çözüme doğru yakınlaşıp yakınlaşmadığını görsel olarak takip etmenize imkan sağlar.

YeniYer Değiştirme Referans Noktası

Yer değiştirme değerlerini değerlendirirken özelleştirilmiş bir referans noktası seçebilirisiniz. ( Merkez , X ve Y yönleri tanımlayarak)

Soru ve taleplerinizi iletişim formunu kullanarak iletebilirsiniz.