Altair’in Yapay Zeka Destekli Mühendislik Çözümleri Hakkında Sıkça Sorulan 5 Soru

1: Mühendislik uygulamaları için yapay zeka dizüstü bilgisayarımda çalışabilir mi yoksa bulut erişimine mi ihtiyacım var?

Yapay zeka destekli mühendislik çözümleri hem dizüstü bilgisayarda hem de bulutta çalışabilir. Örneğin akışkanlar dinamiği (CFD) gibi problemler için bulutta yüksek performanslı bilgi işlem (HPC) kullanmak daha verimlidir. Ancak evet, Altair’in physicsAI, romAI, HyperWorks platformu veya RapidMiner platformuna dizüstü bilgisayarınızdan erişebilirsiniz. Bu platformlar, gerektiğinde bulut bilişim erişimi için kullanımı kolay iş akışları içerir.

2: Yapay Zeka modelini eğitmek için hem test seti hem de simülasyon seti kullanıldığına göre, yeni simülasyon sonuçlarını tahmin etmek için belirli bir model seçebilir miyiz?

Yapay zeka modeliniz belirli bir veri seti ile eğitildikten sonra, tahmin yapmak için hangi veri türünün kullanıldığını ayırt edemezsiniz. Başka bir deyişle, yapay zeka modelinizi eğitmek için test verileri de kullanılmışsa, tahminlerin yalnızca alan verilerine dayandırılmasını talep edemezsiniz. Ancak veri kaynağına bağlı olarak birden fazla eğitim modeli oluşturabilirsiniz. Örneğin, test verileri simülasyondan gelen bir yapay zeka modelini eğitmek ve alan verilerinden gelen başka bir yapay zeka modelini eğitmek için kullanılabilir. Ve nasıl yapay zeka eğitimli bir model oluşturmak istediğinize bağlı olarak, her zaman tüm veri türlerini sağlayabilirsiniz.

3: Altair romAI ve Altair physicsAI’yi ne tür problemler için kullanabilirim?

Bu, probleme ve ilgilendiğiniz sonuçlara ve içgörülere bağlıdır. Çok karmaşık ve büyük sistemler üzerinde çalışıyorsanız ve bu sistemin çok yakından ve doğru bir şekilde benzerini kurmak istiyorsanız, o zaman bu Altair romAI ile mümkündür. romAI, birden fazla uygulama için birden fazla fizikle tahmin ederek her türlü senaryoyu simüle etmek için küçük veri setlerini kullanarak verimli bir şekilde doğru indirgenmiş modelleri (ROM) oluşturabilir.

Altair physicsAI ile bir seferde tek bir tür fizik tahmininde bulunabilir, tasarım aşamasında daha fazla tasarımı hızlı bir şekilde değerlendirmek için alan tahminleri oluşturabilirsiniz. Böylece yeni bir model verildiğinde, yüzey konturlarını, gerilmeleri, yapının sonuçlarıyla ilgili her şeyi hızlı bir şekilde oluşturabilirsiniz.

Altair, doğru uygulama türü için doğru araçları seçmeye yönelik açık bir yol sunmaktadır.

4: Bir tasarım mühendisi olarak işe yapay zeka/makine öğrenimi öğrenerek mi başlamalı ve ardından yapay zekayı mühendislik görevlerine uygulamaya mı odaklanmalıyım?

Pre & Post işlemler ve gömülü yapay zeka ile Altair HyperWorks platformunu kullanan veri bilimi deneyimi olmayan mühendisler, uzmanlarımızdan yalnızca birkaç saatlik eğitimle verilere erişmek, AI modellerini eğitmek ve tahmin etmeye başlamak için mevcut iş akışlarını kullanabilir ve hangi yöntemlerin nerede kullanılacağını anlayabilir ve bilebilir. Ancak, kuruluşunuzda bir AI şampiyonu olmak istiyorsanız, ek eğitim ve deneyime ihtiyaç vardır.

5: HyperWorks simülasyon alanında uzmanlaşırken RapidMiner yapay zeka ve makine öğrenimine mi odaklanıyor?

Evet. Altair RapidMiner, veri analitiği için makine öğrenimi ve yapay zeka platformumuzdur. Altair HyperWorks ise yapay zeka tarafından desteklenen CAE tasarım ve simülasyon platformumuzdur. Örneğin, physicsAI, expertAI ve shapeAI teknolojileri, RapidMiner’a doğrudan erişime ihtiyaç duymadan Altair HyperMesh’in tasarım ve simülasyon iş akışlarına yerleştirilmiştir. Bazı durumlarda, RapidMiner ile birlikte kullanılan HyperWorks en iyi sonucu verir. Ancak HyperWorks’te tasarım, öngörücü analiz ve alan tahminleri konusunda ihtiyacınız olanı yapabilirsiniz.

Bu konulara ilgi duyanlar için ücretsiz ve çevrimdışı eğitim kaynakları:

Altair romAI eLearninghttps://learn.altair.com/course/view.php?id=538
physicsAI in HyperWorks v2023 eLearninghttps://learn.altair.com/course/view.php?id=649
Altair RapidMiner Academy https://academy.rapidminer.com/