Altair Compose için Yüksek Frekans Elektromanyetik Araç Kutusu

Yüksek Frekans Elektromanyetik (HFEM) araç kutusu, Altair Compose‘da uzak alan, yakın alan, empedans verileri gibi Altair Feko verilerinin sonradan işlenmesi için özel bir kütüphanedir. Dairesel polarizasyon, Ludwig 3 çapraz ve eş polarizasyon gibi türetilmiş elektromanyetik büyüklüklerin verilerine kolayca erişim sağlayan bir alan hesaplayıcısı mevcuttur.

Temel özellikler:

  • Altair Compose‘da çizim yapmak için gerekli olan Feko verilerini içe aktararak ve dilimleyerek, son işlemi hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
  • HFSS alan verilerini (.ffd ve .nfd), Feko formatına (.ffe, .hfe, .efe) dönüştürür.
  • Tek satırlık kod ile yaygın elektromanyetik büyüklüklerin hesaplayıcısına kolayca erişim sağlayabilirsiniz.
  • Kod açık kaynaklıdır ve belirli kullanım durumlarına göre daha fazla uyarlanabilir.
  • Kütüphanenin kullanımını daha da kolaylaştırmak için demo dosyaları mevcuttur.
  • Çoklu port dizi son işleminde, .mcr dosyasından ölçeklendirilmiş alan ve port sonuçlarını çıkarır.

Altair Compose, matris tabanlı yüksek seviye nümerik hesaplama dili ve geliştirme ortamıdır. Söz dizimi GNU Octave ile uyumludur.

Altair Feko, çok çeşitli elektromanyetik radyasyon ve saçılma problemlerinin analizi için tasarlanmış güçlü ve kapsamlı bir 3D simülasyon yazılımıdır. Uygulamalar arasında anten tasarımı, anten yerleşimi, mikroşerit antenler ve devreler, dielektrik ortam, saçılma analizi, kablo demeti modellemesi dahil elektromanyetik uyumluluk çalışmaları ve çok daha fazlası bulunmaktadır.

Her iki yazılım, Altair UNIT lisans sistemi sayesinde aynı lisansla ek ücret ödenmeden kullanılmaktadır. Taleplerinizi iletişim formunu kullanarak iletebilirsiniz.