Altair EDEM 2024.1 Yeni Özellikler

Altair EDEM 2024.1 versiyonu yayınlandı. Altair EDEM, Ayrık Elemanlar Yöntemi (DEM) için endüstri standardını belirleyerek pazar liderliğini kanıtlamaya devam etmektedir. Artık her zamankinden daha güçlü ve kullanımı daha kolay olan EDEM 2024.1, kullanıcıların ihtiyaç duyduğunda daha karmaşık fiziği yeniden oluşturmasına olanak tanıyan içbükey polihedral parçacıkları eklemektedir. Bunun yanı sıra, yeni bir parçacık sınır koşulu sayesinde simülasyon kurulum süreci basitleştirilmiştir. Son olarak, EDEM’in benzersiz toz veritabanı, FT4 reometresi temel akışkanlık enerjisi ölçümüne göre kalibre edilmiş 15.000 yeni malzeme modeliyle genişletilmiştir.

Tüm Polihedral Parçacık Şekillerini Simüle Edin

Altair EDEM artık içbükey polihedral parçacıkların eklenmesiyle tüm polihedral parçacık şekillerini simüle edebiliyor. Bu, içbükey şekiller için tam desteğin sunulması EDEM için bir başka önemli kilometre taşıdır – tüm polihedral parçacık şekilleri tamamen desteklenir ve dışbükey polihedral, çoklu küre ve sfero slindirik parçacıkların yanı sıra simülasyonlarda kullanılabilir. Parçacık şekilleri CAD veya önceden tanımlanmış meshler (STL, OBJ, vb.) olarak içe aktarılabilir ve tek bir kapalı hacim oluşturmalıdır, ancak kullanıcıdan herhangi bir ek adım gerekmez.

Önceden, simüle edilen ekipman veya süreçle etkileşim davranışını doğru bir şekilde yeniden üretmek için daha karmaşık bir şeklin gerekli olduğu uygulamalar vardı ve bu sadece dışbükey polihedral şekillerle sınırlıydı – şimdi kullanıcılar, karmaşık şekillerle birkaç gelişmiş simülasyonun elde edilebildiği GPU’da daha geniş bir şekil yelpazesini simüle etme seçeneğine sahipler.

Örnek: patates cipslerinin baharatlanmasını simüle eden gıda işleme mikseri

EDEM’in partikül içi kaplama analizi yetenekleri kullanılarak, son ürün kalitesini artırmak için kaplama baharatının yüzeydeki uygun dağılımını optimize etmek üzere “patates cipsi” gibi içbükey şekiller simüle edilebilir.
Bu yeni kabiliyetin temel özelliği, elde edilen benzersiz performanstır! Buna bir örnek olarak, orta sınıf bir GPU (Nvidia Titan RTX) kullanan 1 milyon parçacık simülasyonunun çalışması için yalnızca 8.4 GB bellek ve 8 saatten az bir süre gerekmektedir.

Parçacık Kinematiği için Basitleştirilmiş İş Akışı

Geometri bölümünden belirli bir parçacık grubuna hız atamak için yeni bir sınır koşulu (Rigid Link) eklenmiştir, bu da simülasyon kurulumunu basitleştirir. Rigid Link koşulu, parçacık oluşturulduğunda, belirli bir geometri bölümüyle temas halinde veya önceden tanımlanmış bir zamanda uygulanabilir.

Bu özellik, liflerin, köklerin, fırçaların vb. hareketli veya statik bir geometri bölümüne bağlanması için idealdir. Örneğin, fırçaların bir araca sabitlenmesi ve geometri özelliklerinin parçacıklara aktarılması için parçacıklara kinematik uygulandığında, buradaki sokak süpürgesi örneğinde olduğu gibi; ya da tarımda, bitkilerin toprağa sabitlenmesi, çimlerin toprak yataklarına yerleştirilmesi veya bir elektrotun batarya kalenderleme işlemi için malzeme yatağına sabitlenmesi gibi.

Örnek: malzeme toplayan bir sokak süpürme aracının simülasyonu

Parçacıklara kinematik atamak zorlu bir süreç olmuştur ve bu özellik, kullanıcılara parçacıklara hareket atama konusunda daha fazla esneklik sağlayacaktır. Sabit bağlantı sadece daha kolay bir kurulum sunmakla kalmaz, aynı zamanda çözümü de daha kısadır.

Toz Veri Tabanının Genişletilmesi

Benzersiz Toz Veri Tabanı (Powders Database) için kalibre edilmiş seçenekleri daha da genişletmek amacıyla, kullanıcılar artık Freeman Technology Ltd tarafından geliştirilen popüler FT4 reometresi temel akışkanlık enerjisi ölçümüne göre kalibre edilen 15.000 adet yapay zeka tarafından oluşturulmuş malzeme modelinden seçim yapabilir. Bu sayede, toz kalibrasyonunda daha iyi bir uyum sağlanarak karmaşık toz işleme sorunları çözülebilir. Bu özellik, tozların manuel kalibrasyonunu ortadan kaldırır ve tozların karakterizasyonu ile ileri uygulamalar için davranışlarını çok daha iyi anlamaya olanak tanır.

Altair EDEM 2024.1 versiyonunu Altair ONE Marketplace’den indirebilir, sorularınızı iletişim formunu kullanarak paylaşabilirsiniz.