Altair SimSolid ile Ürün Geliştirme Süresinin Kısaltılması

Ürün geliştirme süreleri küçüldükçe ve pazar talepleri de hızlandıkça, tasarım ve mühendislik ekipleri bu duruma ayak uydurmakta zorlanıyor. Bu ekipler, iç ve dış talepleri karşılamak için ürünlerinde önemli ödünler vermek zorunda kalıyorlar.

Sektördeki birçok kişiyle konuştuğunuzda, geleneksel tasarım sürecinin aşağıdaki akış şemasına benzediği görülebilir ;

Konsepti geliştirdikten ve bir ilk CAD tasarımı ile çalıştıktan sonra, tasarımın kullanım koşulları esnasında maruz kalacağı tüm yüklere dayanıp dayanmayacağını sonlu elemanlar analizleriyle doğrulamamız (FE Validation) gerekmektedir. Bu adım sadece analiz ekibinin saatlerini ( ya da günlerini) alan modelleme ve çözüm sürelerini içermiyor, bir veya birden fazla ekibinde tasarım sürecindeki zamanlarını da etkilemektedir. Genellikle bu adımda yapılan simülasyonda tasarımın tüm gereklilikleri sağlamadığı görülür. Bu noktada tasarım (CAD) tekrardan tasarımcıya gerekli değişikliklerin yapılması için geri gönderilir ve yenilenen tasarım (CAD) ardından başka bir analiz turu için FE doğrulama ekibine döner. Bu tekrarlar tasarımın zorluğuna, CAD ve analiz ekibinin yetkinliğine göre değişebilmektedir.

Altair SimSolid yazılımı, tasarımcıların neredeyse gerçek zamanlı olarak karmaşık ve montajlı tasarımları doğru bir şekilde analiz etmesini sağlamaktadır. Mesh atmadan ve geometri sadeleştirmeden, CAD modelini olduğu gibi analiz etmek yukarıda detaylandırılan geleneksel tasarım sürecinin aksine, aşağıdaki güncellenmiş bir süreçi ortaya çıkarır.

Yukarıdaki SimSolid tasarım sürecinde, ilk üç adımın , ürün tanımı, konsept geliştirme ve CAD tasarımının aynı olduğunu görebilirsiniz. Bu ilk üç adım sonrası , gelişmiş yazılım ve mühendisler gerektiren geleneksel süreç yerine, analizi doğrudan CAD geometrisi üzerinden tasarımcılar çalıştırabilirler. Hepsinden iyisi, bu analiz saatler veya günler değil saniyeler veya dakikalar içerisinde tamamlanmaktadır. Kullanması ve öğrenmesi son derece kolay olan Altair SimSolid yazılımı eğitim almadan tasarım mühendisleri tarafından kullanılabilmektedir.

Böylece hem geliştirme süreci kısaltmakta, hem farklı alternatif tasarımlar denenebilmekte, hem de analiz mühendisleri daha karmaşık analizlere vakit ayırabilmektedirler.

Altair SimSolid yazılımını ücretsiz deneyebilirsiniz.