Altair Inspire Print3D : Eklemeli İmalat için Tasarım ve Simülasyon Yazılımı

ALTAIR, eklemeli imalat için tasarım ve simülasyon yazılımı Altair Inspire Print3D  yayınladı. Altair Inspire Print3D, tasarımcılara, mühendislere ve üretim uzmanlarına, eklemeli imalat için verimli tasarımlar oluşturma, değerlendirme ve optimize etme olanağı sağlamaktadır.

Altair Inspire Print3D, eklemeli imalat üretimi için verimli tasarımlar yapmanızı sağlayan bir yazılımdır. Ürün geliştirme ve üretim maliyetlerinizi düşürüp, malzeme kullanımı, baskı ve işlem sonrası işlem sürelerini azaltmanızı sağlar. Inspire Print3D lazerle seçmeli eritme (Selective Laser Melting, SLM) parçalarının tasarımı ve süreç simülasyonu için hızlı ve doğru araçlara sahip bir yazılımdır.

Kullanımı kolay kullanıcı arayüzü ve gelişmiş termo-mekanik simülasyon yeteneği, tasarım mühendislerinin eklemeli imalata hazır parçalar geliştirebilmesini sağlar. Yazıcı türünden bağımsız davranışları elde ederek, Inspire Print3D ile tasarımcılar kritik işlem değişkenlerini kolayca değerlendirebilir ve değiştirebilir. Parça oluşturma, soğutma, kesme ve geri yaylanmayı simüle ederek pahalı deneme-yanılmaları azaltan Inspire Print3D, baskı yatağına en az destek ile en iyi konumlanmaya sahip tasarımlar sunar.

Mühendisler, üretim verimliliğini etkileyen proses veya tasarımdaki değişiklikleri hızlıca anlayabilir ardından baskı için yazıcıya nihai parçayı ve destek geometrisini aktarabilir. Inspire Print3d, parça üretilmeden önce olası şekil değiştirme, katman ayrılması ve aşırı ısınma sorunlarının tanımlanmasını ve düzeltilmesini kolaylaştırır.

Altair Inspire platformu içerisinde yer alan Print3D, aynı arayüzde topoloji optimizasyonu gerçekleştirerek 3B yazıcı için optimum parçayı analiz etmenize imkan sağlamaktadır.

Bakım anlaşmasına sahip kullanıcılarımız, yazılımı ALTAIR CONNECT veya solidThinking portalından indirerek ücretsiz olarak kullanabilecekler.

Altair HyperWorks veya solidThinking lisansınız yoksa yazılımı ÜCRETSİZ DENEYİN
Üniversite öğrencileri ise yazılımı ücretsiz indirebilirler