LG Elektronik düşürme testi simülasyonu için Altair HyperWorks CAE paketini kullanıyor.

LG_g2_hyperworks_drop_test

LG Elektronik akıllı telefonların düşürme test simülasyonlarını Altair HyperWorks yazılımlarını kullanarak 24 saatten daha kısa bir zamanda gerçekleştiriyor.

Elektronik sektörü içerisinde en çok gelişme gösteren ve en rekabetçi ürün akıllı cep telefonlarıdır. Birkaç ayda bir yeni versiyonları geliştirilen bu ürünlerin hızlı şekilde piyasaya sürülmesi gerekmektedir. Bu nedenle ürün geliştirme sürecindeki adımların hızlandırılması gerekmektedir.
Bu adımlardan biride telefonun kalitesini ve dayanımını sağlamak ve satış standartlarını yakalamakta önemli yer tutan düşürm testi simülasyonlarıdır.

LG_g2_hyperworks_drop_test_simulasyon

Akıllı telefonlar çok sayıda komponent ve montaj parça içermektedir. Geometri temizliği, basitleştirme, mesh atma, kontak tanımlamaları ve analiz sonuçlarının raporlanması ortalama olarak 1-2 hafta arası sürmektedir. En çok zaman alan bölüm %60-80 oranında modelleme ve sonuçların raporlanması bölümüdür.

LG Elektronik HyperWorks CAE paketini kullanarak süreci otomatikleştirmiş ve bu süreyi 24 saatin altına düşürmüştür.

– Geometri temizliği ve düzenleme
– Bağlantıları oluşturma
– Yüksek kalitede mesh oluşturma
– Komponentler arası kontak oluşturma
– Sınır koşulların tanımlanması
– Simülasyon sonucunun raporlanması

LG Elektronik, HyperWorks otomasyonu sayesinde sağladığı bu kazancı dizüstü bilgisayarlar, klimalar ve benzer elektronik eşyalarin geliştirilme aşamalarına entegre etmeyi planlamaktadır.

İlgili Yazılımlar ;
Altair HyperMesh –> Sonlu eleman modelleme yazılımı
Altair RADIOSS –> Explicit dinamik sonlu elemanlar çözücüsü
Altair HyperView –> Analiz sonuçlarını değerlendirme ve raporlama yazılımı