FEKO ve WinProp ile 5G Anten Tasarımı, Radyo Kapsamı ve Kanal Analizindeki Zorlukların Aşılması

Mobil ve kablosuz iletişimin hızlı bir şekilde büyümesi, yayılım modellemesi ve ağ planlama simülasyonu ihtiyacını önemli ölçüde artırmıştır. Gelecekteki bilgi toplumu, çeşitli gereksinimlerle tamamen yeni, endüstriyel ve profesyonel hizmetler de dahil olmak üzere çok çeşitli uygulamalar sunmak için 5G mobil iletişim teknolojilerine güvenmektedir ve 5G, IoT’ye (nesnelerin interneti) güç sağlayacaktır.

Bu zorlukların üstesinden gelmek için, önemli ölçüde daha yüksek veri çıkışı ve daha fazla bağlı cihaz sayısı desteklenmelidir. Karşılaşılan zorluklar arasında hem baz istasyonunda hem de mobil terminaldeki anten tasarımı, gelişmekte olan radyo erişim ağlarının başarılı bir şekilde geliştirilmesi ve optimizasyonu için gerçekçi dalga yayılım modelleri bulunmaktadır.

ALTAIR tarafından geliştirilen ve HyperWorks paketi içerisinde yer alan FEKO ve WinProp yazılımları 5G anten tasarımı, radyo yayını analizi ve anten etkisi dahil kanal istatistiklerinin analizi için kullanılabilmektedir.

Konuyla ilgili gerçekleştirilen web seminer kaydını izleyerek ayrıntılı bilgi sahibi olabilir ve sorularınızla ilgili olarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

http://web2.altairhyperworks.com/feko-winprop-overcoming-5g-challenges