ALTAIR Flux 12.3 Yeni Özellikler !

ALTAIR HyperWorks simülasyon platformunda yer alan Flux düşük frekans elektromanyetik ve termal simülasyon yazılımının yeni versiyonu Flux 12.3 yayınlandı.

Flux, elektrikli dönen makineler, aktüatörler ve sensörler, yüksek güçe sahip elektrikli ekipmanlar, ısıl işlem veya elektromanyetik uyumluluk gibi modern uygulamaların analizi, tasarımı ve optimizasyonu için mükemmel bir yazılımdır.

Flux 12.3 versiyonunda öne çıkan yeniliklerden bazıları ;

– Altair tarafından geliştirilen, bir boyutlu (1D) model tabanlı sistem geliştirme yazılımı solidThinking Activate ile birlikte eş-zamanlı çözümlerde Flux yazılımını  ( 2D, 3D ve skew Flux modelleri) kullanabilirsiniz. Flux yazılımı gömülü elektrik devresi editörüne sahiptir fakat daha gelişmiş analiz gerektiğinde eş-zamanlı (co-simulation) simülasyon büyük kolaylık sağlamaktadır. (Satürasyon, endüksiyon akımları, hareket, kontrol döngüleri, sistem etkileşimi)

Altair AcuSolve hesaplamalı akışkanlar dinamiği (HAD) çözücüsünü Flux yazılımıyla birlikte  kullanarak ısı transferinin daha kesin bir şekilde değerlendirme imkanına sahip olunması.

– Elektrikli makinelerde elektromanyetik kuvvetler tarafından üretilen titreşimlerin hesaplanarak gürültünün azaltılmasına yönelik Altair OptiStruct– yapısal lineer ve non-lineer sonlu elemanlar çözücüsünün kullanılması.

– Karmaşık geometrilerde yüksek kalitede mesh atılmasına yönelik yeni tetramesh oluşturma aracı.

– Bir cihaz veya sistemdeki kayıpların en aza indirilmesi, tepki sürelerinin iyileştirilmesi, torkun artırılması, boyutların ve ağırlığın azaltılması optimizasyon simülasyonlarıyla gerçekleştirilebilmektedir. Altair HyperStudy optimizasyon yazılımı, bir elektrik motorunun gürültüsünün azaltılması gibi farklı fizik durumu göz önüne alındığında, hesaplama süresini sonuçların doğruluğunu garanti ederek minumuma indirmektedir.

– Dielektrik çökümünü daha iyi bir doğrulukla ön görmeye yardımcı olan ve böylesi cihazlarda olağandışı büyüklüğün azaltılmasına imkan sağlayan benzersiz bir sonuç görüntüleme işlevi geliştirilmiştir.

– Karmaşık modellerin meshini Altair HyperMesh ve SimLab sonlu eleman modelleme yazılımlarını kullanarak oluşturabilir ve modellerinizi Flux yazılımına alabilirsiniz.

Patentli HyperWorks lisans sistemi sayesinde Flux kullanıcıları yukarıda belirtilen tüm yazılımları ek bir ücret ödemeden kullanabileceklerdir. HyperWorks yazılımlarıyla gerçekleşen entegrasyon daha kaliteli, optimum tasarıma sahip ürünlerin piyasaya daha hızlı çıkmasına ve maliyetlerin düşürülmesine önemli katkı sağlayacaktır.

Flux 12.3 versiyonunu ALTAIR CONNECT sitesinden indirebilirsiniz.