NVIDIA GPU kullanarak Altair OptiStruct çözümlerinizi 10 kata kadar hızlandırın

Altair OptiStruct yapısal analiz ve optimizasyon çözümlerinizi NVIDIA GPU kullanarak , doğruluktan ödün vermeden 10 kata kadar hızlandırabilirsiniz. Bu hız artışı, otomotiv, havacılık, endüstriyel ekipmanlar ve sıklıkla büyük ve yüksek kalitede simülasyonlar gerçekleştirmesi gereken elektronik endüstrisi için son derece önemlidir.

GPU desteği, Altair OptiStruct 2018 versiyonunda direct ve büyük ölçekli NVH çözücüsü AMSES* ile başlamıştı. Yakında yayınlanacak olan Altair OptiStruct 2019 versiyonuyla birlikte PCG çözücüsü de desteklenen çözüm tiplerine eklendi. Özellikle solid elemanlar içeren yapılarda, PCG çözücüsü GPU kullanılırken direct çözücüden daha hızlı olabilmektedir. Altair OptiStruct 2019 versiyonu birden fazla GPU için de destek içerecektir.

Çözümlerin GPU kullanılarak hızlandırılması, büyük ölçekli modeller için , özellikle de CPU tabanlı sistemlerde verimsiz veya hiç çalışmayan NVH modellerininin çalışmasını sağlayacaktır.

Birden fazla GPU kullanma yeteneği de dahil olmak üzere GPU’ların daha büyük bellek kapasitesi, çok daha büyük ve daha karmaşık modellerin çözülebileceğini anlamına gelmektedir.

* AMSES çözücüsü , Altair OptiStruct çözücüsü içerisinde mevcut lisans dosyasıyla linux tabanlı ve windows işletim sistemlerinde kullanılabilmektedir.