Altair SimSolid 2019.3 – Yeni Özellikler

Geleneksel sonlu elemanlar analizlerinde en çok zaman alan ve uzmanlık gerektiren geometri sadeleştirme ve mesh atma işlemini ortadan kaldırarak CAD montajlarının tüm detaylarıyla dakikalar içerisinde analizine imkan sağlayan Altair SimSolid 2019.3 versiyonundaki yenilikler ve geliştirmeler ;

YENİ ÖZELLİKLER

Noktasal kütle:
Noktasal kütleyi yüzeye ve spot kullanarak yüzeyin belirli bir bölümüne uygulayabilirsiniz. Atalet momentlerini de girebileceğiniz konnektör , Virtual Connection içerisinde yer almaktadır.

Civata öngerilmesi:
Kullanıcı tanımlı civatalara ön yükleme tanımlama seçeneği eklenmiştir. Proje ağacından veya doğrudan modelde parçayı seçip, farenin sağ tuşuna basarak açılan pencereden seçim gerçekleştirilebilir. Benzer şekilli tüm parçaları cıvataya dönüştürmek için seçenek eklenmiştir.

Klavye kısayolları:
Altair SimSolid, diğer Altair yazılımlarına benzer şekilde artık standart kısayol tuşlarına sahiptir.

Örneğin;
H–>Parçaları gizleme
D –>Parçaları silme
A–>Bütün parçaları gösterme

Parça Ağırlığı :
Parça ağırlığı ve kütle bilgisi tüm parçalar ve montaj bilgi penceresine eklenmiştir.

Komut satırından SimSolid’i çalıştırma:
Altair SimSolid yazılımını komut satırından çalıştırabilirsiniz. Bu, komut dosyası tabanlı iş akışları için bir otomasyon sağlar.
Örneğin:
simsolid.exe -f C:\Models\example1.x_t -f C:\Models\example2.x_t -f C:\Models\example3.x_t

Teğet Yüzey Seçimi:
Seçim panellerine teğet yüzeyleri ekle onay kutusu eklenmiştir.

CAD dosyasından malzeme etiketi okuma:
Altair SimSolid CAD dosyası içeri alımı esnasında, malzeme özellik bilgisi içeren herhangi bir parça metadata niteliğini okumaktadır. Bu bilgi SimSolid malzeme veri tabanındaki mevcut bir isimle eşleşirse, karşılık gelen SimSolid malzeme özellikleri uygulanacaktır. Bu özellik CATIA, NX ve JT formatlarında geçerlidir. CREO gibi diğer dosya formatlarını desteklemek için kullanıcı tarafından özel metadata niteliği girilebilir.

Benzer parçaları gözden geçirme:
Montaj araç çubuğuna “review similar parts”, benzer parçaları gözden geçirme işlevi eklenmiştir. Parçalar doğrudan bu iletişim kutusundan gizlenebilir veya silinebilir.

Yeni kesişim kontrolü:
Geometri kusurlarını kontrol etme paneline parçanın kendi içerisinde kesişim içerisinde olup olmama durumunu kontrol etme özelliği eklenmiştir.

GELİŞTİRMELER

Performans geliştirmeleri:
Analiz başlangıcında geometri değerlendirme aşaması , geometrinin karmaşık ve montaj boyutuna bağlı olsa da 2 ila 3 kat hızlanmıştır. Ayrıca ince cidarlı parçalarda çözüm hassasiyetini artıran “Adapt to thin solid” seçeneğini paralel core desteğiyle çok daha hızlıdır.

Reaksiyon kuvvetleri:
Geometrik nonlinear analizlerde reaksiyon kuvvetleri artık hesaplanmaktadır.

Tasarım varyantları çalışmalarında dikiş kaynağı desteği eklenmiştir.

 

Altair SimSolid 2019.3 versiyonunu, Altair HyperWorks 2019 lisansına sahip tüm kullanıcılar ALTAIR CONNECT sitesinden indirerek bilgisayarınıza kurabilirler.