PCB tasarım ve üretim sürecinizi Altair PollEX ile hızlandırın

Son 15 ila 20 yıl içinde baskılı devre kartlarının (PCB) kullanımı artmıştır. Sadece kullanımının artması değil, PCB sistemleri gittikçe küçülüyor ve 5G gibi hız ve frekanslar da artıyor.(sadece daha fazla veriye değil, aynı zamanda daha fazla parazit ve kayıplara da dönüşüyor)

Elektrikli araçların gereksinimleri nedeniyle voltajlar 48 volta ve yüzlerce volta yükseliyor. Standardizasyon, RoHS “yeşil” PCB’ler, küreselleşme ve tedarik zinciri kontrolü de bu sektörde büyüyen boyutlardır.

Bu artan karmaşıklık, PCB’lerin tasarımı ve imalatında yer alan çeşitli uzmanlık alanlarına yayılmış ve son derece uzmanlaşmış mühendis profilleri gerektirir. 80’lerde üç farklı profil türünden bahsedilebilirken, bugün 10’dan fazla farklı profile sahip takımlar bulunmaktadır. Bu mühendis ekipleri bir PCB’nin geliştirilmesi sırasında en iyi nasıl iletişim kurabilir ve etkili bir şekilde çalışabilir? Ayrıca, her biri birden çok işlem içeren birçok ardışık tasarım akışını göz önünde bulundurun ve işlem başına farklı bir yazılım aracı ve kütüphane kullanıldığını düşünün! Tahmin edebileceğiniz gibi, bu süreçlerin ölçeklenebilirliği ve verimliliği, maliyet etkinliğini korurken ürünlerini daha hızlı piyasaya sürmek için rekabet eden şirketler için büyük zorluklardır.

PCB tasarım karmaşıklığının bugüne kadarki gelişimi (soldan sağa)

Yenilikçi kuruluşlar geliştirme ve üretim maliyetlerini azaltırken nasıl daha hızlı pazara girebilirler?

PCB’den üretime, tasarım ve üretim tedarik zincirlerini de dikkate alan iterasyon sayısını azaltmak için bir çözüme sahip olmak önemlidir. ALTAIR’in kapsamlı EDA ( Elektronik Tasarım Otomasyonu) yazılım çözümü Altair PollEx burada devreye girmektedir.

Altair PollEx, Samsung ve LG gibi birçok önemli küresel endüstri lideri için aşağıdakilere olanak tanıyan güvenilir bir çözümdür:

  • Büyük ECAD sistemlerinden gelen PCB tasarımlarını kolay ve hızlı bir şekilde görselleştirin, gözden geçirin ve karşılaştırın.
  • Tasarım sürecinin başlarında üretilebilirlik, montaj ve elektriksel arıza ve hataları tespit ederek maliyetleri önemli ölçüde azaltın.

Altair PollEx‘i kullanan bazı kullanıcıların yılda 6 milyon dolar tassarruf ettiği bilinmektedir.Bazı durumlarda, kullanıcılarımız revizyon kontrol sayısını üçte bir, tasarım yineleme sayısını dokuzda bir oranında başarıyla azaltabilmektedir.

25 Mart günü düzenlenecek web seminerine katılarak detaylı bilgi sahibi olabilir, Altair uzmanlarına sorularınızı iletebilirsiniz.