Altair Inspire 2019.4 Motion Yenilikleri

Altair Inspire 2019.4 versiyonu Motion analizlerinde birçok yeni özellik içermektedir. Detaylar için yenilikleri anlattığımız web semineri kaydını izleyebilir ve sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Yeni özelliklerden bazıları ;

Plot Manager

Mekanik sistem simülasyonu sonucunda mafsallar veya hareketi sağlayan Motor veya Aktüatör seçildiğinde kullanıcı arayüzünde daha önce tek bir sonuç ve tek bir pencere gösteri yapılmaktaydı. Plot Manager özelliği artık birden fazla tanımlamanının birden fazla sonucunu gösterme imkanı sağlamaktadır.

mekanik sistem simülasyonu sonuçlarının görüntülendiği toplu plot penceresi
Plot Manager – Altair Inspire Motion

Motion analizi gerçekleştirildikten sonra animasyon butonlarının bulunduğu toolbar içerisinde yer alan Display the Plot Manager butonuna basarak sonuçların bulunduğu pencereyi açabilirsiniz.

Animasyon Çubuğu – Altair Inspire Motion

Analitik Temas (contact) Güncellemesi

Oluşturulan model içerisinde kutu, küre, silindir veya koni gibi geometrik şekiller arasında temas tanımlanmışsa otomatik analitik çözüm gerçekleştirilmektedir. Bu sayede daha doğru temas kuvvetleri elde edilmekte ve çözüm süresi önemli oranda kısalmaktadır.
Geometriler arasındaki analitik veya mesh oluşturma durumu aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

Analitik Temas – Altair Inspire Motion

Temaslarda Kuvvet Hesaplama Seçenekleri

Temas tanımlamalarında kuvvetin node üzerinden veya eleman merkezinden hesaplanma seçeneği eklenmiştir.

Sarsım ve Açısal Sarsım

Motor ve aktüatör sonuçlarına sarsım sonuçları da eklenmiştir.

Sarsım & Açısal Sarsım Sonuçları

İnteraktif Grafik Penceresi

2019.4 versiyonuyla birlikte interaktif grafik penceresinde eğriye yakınlaşma/uzaklaşma, eğrileri gizleme ve açma gibi işlemleri gerçekleştirilebilir, ayrıca grafik üzerinden doğrudan değerler okuyabilirsiniz.

Inspire 2019.4 kurulum dosyasını HyperWorks lisansına sahipseniz ALTAIR CONNECT, solidThinking lisansına sahipseniz PORTAL‘dan indirebilirsiniz.