Web Semineri: Mobil Hidrolik Sistemlerde Tahrik Sisteminin 1D Tasarımı & Yapının Esnek Cisim Dinamik Analizi

Mobil hidrolik sistemler, hidrolik enerjiyi mekanik enerjiye kontrollü bir şekilde dönüştürerek iş yapan makinelerdir. Hidrolik aktüatörlerin kullanıldığı bu sistemlerde çalışma esnasında bağlı oldukları parçalara yük iletimi gerçekleşir. Burada hareketli parçaların dayanımını sağlamak ve en az enerji ile istenen hareketi gerçekleştirmek için optimum tasarımı bulmak oldukça önemlidir. Olası hasarları önceden tahmin etmek de bakım maliyetlerini ve sürelerini en aza indirmeye yardımcı olacaktır.

Altair yazılımları içerisinde yer alan Altair Activate yazılımı ile hidrolik devreleri ve denetim mekanizmalarını sinyal veya fiziksel tabanlı olarak modelleyebilir, esnek cisim dinamiği (MBD) çözümünü Altair MotionSolve yazılımıyla gerçekleştirebilirsiniz. Altair Activate ve Altair MotionSolve yazılımları arasında eş zamanlı simülasyon gerçekleştirerek yapıların maruz kalacağı gerçekci yüklemeleri tasarım sürecinde doğru şekilde elde edebilirsiniz.

Web semineri kapsamında yazılımlar hakkında kısa bir girişin ardından endüstriyel örnekler üzerinden tüm süreç adımları yazılmılar üzerinden katılımcılarla paylaşılacaktır.

Tarih17 Eylül 2020
Saat14:00 – 14:45

Seminer Kaydı