Webiner : Tarım makinelerinin Altair EDEM dökme malzeme simülasyonu kullanılarak tasarlanması

Traktörler, biçerdöverler ve yem hasat makineleri gibi tarım makinelerinin tümü, mahsuller, tohumlar ve topraklar gibi bir dizi dökme malzeme ile çalışmak üzere tasarlanmıştır. Bu malzemeler makinenin performansını ve dayanıklılığını etkileyebilir. Tipik sorunlar, hasat ekipmanında liflerin tıkanması, aletlerin aşınması, tohumların dengesiz dağılımı ve verimsiz süreçleri içerebilir.

Malzemelerin davranışını ve makine üzerindeki etkilerini tahmin etmek verimlilik ve performans elde etmek için çok önemlidir; bununla birlikte dökme malzemelerin karmaşıklığı ve değişkenliği nedeniyle zorlayıcıdır.

Altair EDEM yazılımı, tahılların, tohumların, mahsullerin ve toprakların davranışını doğru bir şekilde simüle eder ve mühendislere, çeşitli çalışma ve proses koşulları sırasında malzemelerin bir ekipman parçasıyla nasıl etkileşime gireceği konusunda önemli bilgiler sağlar.

Web seminerinde, Altair EDEM yazılımının yetenekleri tanıtılacak ve daha kısa tasarım döngüleri, daha az prototip oluşturma ve iyileştirilmiş makine performansı sağlamak için tarım makinelerinin tasarımı, performans testi ve optimizasyonu için nasıl kullanılabileceğini açıklayacaktır.

İçerik:

  • Tarımsal ekipman tasarlamanın zorlukları
  • Altair EDEM simülasyon teknolojisine genel bakış ve temel faydalar
  • EDEM uygulama örnekleri:
    Biçerdöver, toprak işleme aletleri, gübre serpme makinesi, tahıl işleme ve taşıma sistemleri ve daha fazlası.

Tarih : 21 Ekim 2020
Saat : 14:00 – 14:45