Titreşim Yorulması

Titreşim Yorulması

Frekans alanındaki yorulmayı tahmin etmek için Altair HyperLife yazılımında aşağıdaki yükleme seçenekleriyle titreşim yorulma analizi gerçekleştirebilirsiniz:

PSD gerilme girdili random response yorulması

Random response analizinden gelen PSD gerilmeleri, gerilme ömrü (SN) ve gerinim ömrü (EN) yaklaşımlarıyla random response yorulma analizi gerçekleştirmek için girdidir. 2020 versiyonunda yalnızca Altair OptiStruct (H3D) sonuç dosyası bir girdi dosyası olarak desteklenmektedir.

PSD girişli random response yorulması (mag & phase veya real & imag)

FRF gerilmeleri (FRF analizinden), PSD (yük-frekans) ile birlikte, gerilme ömür (SN) ve gerinim ömür (EN) yaklaşımlarıyla random reponse yorulma analizi gerçekleştirmek için girdilerdir. 2020 versiyonunda, OptiStruct (H3D), OP2 ve ODB sonuç biçimleri girdi dosyaları olarak desteklenmektedir. PSD profili , csv formatında girilmelidir.

Sine Sweep Yorulması

Sine sweep girdisi ile, gerilme ömrü (SN) ve gerinim ömrü (EN) yaklaşımlarıyla numunenin yorulma ömrünü belirlemek için sine sweep titreşiminde yorulma analizi gerçekleştirilebilir. 2020 versiyonunda, OptiStruct (H3D), OP2 ve ODB sonuç biçimleri girdi dosyaları olarak desteklenmektedir.

Titreşim Yorulması - Altair HyperLife

FRF gerilmelerini kullanarak random response analizi ve frekansa karşı yükleme PSD’si

FRF random response analizi ve yükleme PSD si

Sonuç

PSD yorulma analizi - Altair HyperLife