Altair Thea Render 3.0 Yeni Özellikler

Render sürelerini önemli ölçüde azaltan ve tasarımcıların fotogerçekçi kalitede görselleştirmeleri detaylandırmaya odaklanmalarını sağlayan Altair Thea Render 3.0 yayınlandı.

Altair’in yenilikçi tasarımcılar, mimarlar ve dijital sanatçılar için tasarımları her zamankinden daha hızlı oluşturmak, değerlendirmek ve görselleştirmek için sunduğu çözüm Altair Inspire Studio, SketchUp ve Rhino kullanıcıları için mevcuttur.

Altair Inspire Studio Render

Öne çıkan yeni özellikler

Adaptive Tracing

Nokta ışıklarından, güneş havuzlarından ve dağınık etkileşimlerden kaynaklanan kostikler gibi zor aydınlatma senaryolarını çözen bir teknikdir. Bu, daha önce imkansız olan daha yüksek dinamik aralığa ve ışık efektlerine sahip görüntülerle sonuçlanır.

Relight Editor

Kullanıcıların tek bir işlemeden sonsuz görüntü oluşturmasına izin verir. Relight etkinleştirildiğinde, sahnedeki her ışık değiştirilebilir (yoğunluk, renk ve durum) ve post prodüksiyonda farklı aydınlatma ayarları oluşturulabilir. Her Relight kurulumu “Relight Editor” paneline “Snap” olarak kaydedilebilir ve daha sonra daha fazla düzenleme veya bir görüntü dosyasına aktarılmak üzere “Darkroom” a geri yüklenebilir.

Altair Thea Render

Random Color Texture

Örneklenen modellere çeşitlilik katan ve çimen, çalı, ağaç, ahşap zemin ve daha fazlası için zengin görünümlü görüntüler oluşturan prosedürel bir dokudur.

Intel Open Image Denoiser Desteği

Intel Open Image Denoiser artık Thea Render’da mevcuttur. Yapay zeka ile hızlandırılmış gürültü giderici, yüksek kaliteli, parazitsiz görüntüler sağlar ve CPU üzerinde çalışır.

Interactive Denoising

Etkileşimli bir render oturumu sırasında hem Intel hem de NVIDIA AI “gürültü gidericiler” ile “gürültü giderme” de desteklenir.

NVIDIA CUDA 11 desteği

Thea Render, NVIDIA Ampere mimarisi için destek sunan en yeni NVIDIA CUDA Araç Kitini kullanır.