Altair Inspire 2021.1 Yeni Özellikler

Yapısal analiz, optimizasyon (topoloji ve topografya) ve motion yazılımı Altair Inspire 2021.1 versiyonunda öne çıkan yeni özellikler;

Altair Inspire 2021.1 parametrik modelleme özelliği

Parametrik Modelleme

Parametrik modelleme, geometrinin oluşturulduğu doğrusal sırayı göstererek modelinizin şeklinin gelişimini yakalar. Modeli ileri veya geriye alabilir, “History Browser” da varlıkları gruplayabilir, silebilir, ekleyebilir, gizleyebilir veya düzenleyebilirsiniz. Bir değişiklik yaptığınızda, işlem sırası boyunca yayılır ve model otomatik olarak güncellenir.

History Browser” daki varlıklara tasarım özellikleri denir ve bunlar birbirine bağlıdır. Örneğin, aşağıdaki ekran görüntüsünde “PushPull 1” “Sketch 1 “e bağlıdır ve “Fillet 1” ise “PushPull 1“e bağlıdır. Mavi çizgi, tasarım geçmişi zaman çizelgesinde nerede olduğunuzu söyleyen işaretleyicidir.

Altair Inspire 2021.1 tasarım geçmişi

Parametrik modelleme detayları için Help içerisinde yer alan uygulama videolarını izleyebilirsiniz.

Video Tutorial: Getting Started with Sketching
Video Tutorial: Creating a Parametric Part
Video Tutorial: Construction History Basics
Video Tutorial: Creating a Parametric Bracket
Video Tutorial: Using Construction Geometry

Yeni ve Geliştirilmiş 2D Çizim

Altair Inspire 2021.1, yeni ve geliştirilmiş bir çizim arayüzüne ve bir dizi yeni çizim aracına sahiptir. Artık boyutlar ekleyebilir, ilerleme boyutlarını referans boyutlara dönüştürebilir ve kısıtlamalar ekleyebilirsiniz. Öne çıkan özellikler :

Yeni çizim araçları : Yeni araçlar Splines, Dimension, Extend, Fillet, Offset, Mirror, Project ve Intersect içerir.

Geliştirilmiş çizim araçları : Mevcut tüm araçlar yeniden yazılmış ve geliştirilmiştir.

Kısıtlamalar : Artık sabit, dikey, yatay, orta nokta, çakışık, eşdoğrusal, teğet, dikey, paralel, eşmerkezli ve eşit dahil olmak üzere eksiksiz bir çizim kısıtlamaları seti sağlanmaktadır.

Boyutlar, bağlantılar ve değişkenler : Artık tüm geometri boyutlandırılabilir ve boyut tanımında değişkenler veya bağlantılar kullanılabilir.

Çizim çıkarımı : Yeni bir çizim çıkarımı ve yakalama motoru, mevcut çizim objelerine göre geometriyi yerleştirmek sezgisel bir yöntem sağlar.

Altair Inspire 2021.1 çizim araçları

Yeni Geometri Modelleme Araçları

Referans Geometri, Extract ve Shell dahil olmak üzere Geometri şeridine yeni araçlar eklenmiştir.

Altair Inspire 2021.1 yeni geometri araçları paneli

PolyNURBS Geliştirmeleri

İki yeni araç, Move Bodies ve Mirror Bodies, PolyNURBS şeridine eklenmiştir. PolyNURBS artık Boolean ve Fillet gibi geometri işlemlerini kafesi manipüle ettikten sonra bile korur.

Altair Inspire 2021.1 PolyNURBS araçları

Değişken Yöneticisi ( Variable Manager)

Geometri tabanlı değişkenler, tasarım varyasyonlarını yapılandırmak ve keşfetmek için benzersiz esneklik sağlayan uygulama aracılığıyla tanımlanabilir.

Yeni değişkenler oluşturmak, değişkenleri düzenlemek ve değişkenleri bir .csv dosyasına aktarmak (import / export) için “Değişken Yöneticisi ( Variable Manager) “ni kullanabilirsiniz.

Daha sonra çizim ve geometri araçlarıyla kullanmak için değişkenler ekleyebilir ve tanımlayabilirsiniz. Ayrıca, değişiklikleri kademeli hale getirecek ve modeli buna göre güncelleştirecek değişkenler arasındaki bağımlılıkları da belirtebilirsiniz.

Altair Inspire 2021.1 Variable Manager

Bir kez tanımlandıktan sonra, araç mikro diyaloglarından çizim ve geometri araçlarını kullanırken değişkenleri uygulayabilirsiniz. Türü seçilen alanla eşleşen “Variable Manager” de önceden tanımlanmış herhangi bir kullanılabilir değişkeni seçebilirsiniz. Mevcut değişkenler arasından seçim yapmak için f(x) düğmesine tıklayın.

Altair Inspire 2021.1 değişken seçimi

Global Referanslar

Altair Inspire artık başlangıç noktası, global X, Y ve Z düzlemleri ile X, Y ve Z eksenleri için global referanslar içeriyor. Bunlar varsayılan olarak gizlidir, ancak Model Browser ‘da ilgili simgeye tıklanarak açılabilir.

Altair Inspire 2021.1 Global Referanslar

Geliştirilmiş Araç İpuçları

Çizim, geometri ve PolyNURBS araçları için mikro diyaloglara ve kılavuz çubuklara gelişmiş araç ipuçları eklenmiştir. Bu, yardımı (help) açmanıza gerek kalmadan araç parametreleri ve seçenekleri hakkında daha fazla bilgi edinmenizi sağlar.

Altair Inspire ipuçları

Altair Inspire 2021.1 versiyonunu Altair ONE veya Altair CONNECT üzerinden indirebilirsiniz.