Altair, WPS Analytics platformunu geliştiren World Programming şirketini satın aldı

ALTAIR, veri biliminde kullanılan Python, R, SQL gibi modern ve açık kaynak teknolojilerinin SAS dili ile tek bir programda kullanılmasını ve çok-dilli programlama yazılım çözümlerinin geliştirilmesini destekleyen WPS Analytics platformunu geliştiren World Programming şirketini satın aldı.

World Programming, SAS dili kullanılarak oluşturulmuş milyonlarca modelin derlenmesine ve geliştirilmesine yardımcı olmaktadır. World Programming modern dillerin ve açık kaynak teknolojilerinin benimsenmesinde ve pazar taleplerine daha hızlı yanıt verilmesinde yardımcı olduğunu kanıtlamıştır ve dünya çapında yaklaşık 500 kurumsal müşteriye sahiptir.

Altair WPS WorkBench Platformu

World Programming’in yirmi yılı aşkın deneyimiyle desteklenen ve açık kaynak dillerinin artan kullanımını karşılamak için geliştirilen en önemli ürünü WPS Analytics‘tir.

WPS Analytics, ölçeklenebilir veri işleme ve veri analitiğ için güçlü ve çok yönlü bir yazılım platformudur ve aşağıdakiler dahil olmak üzere birçok dikkate değer özelliğe sahiptir:

  • Herhangi bir üçüncü taraf yazılımı yüklemeye gerek kalmadan SAS dil söz diziminde yazılmış programları çalıştırabilme
  • Tam entegre SAS dili desteği
  • SQL, Python, R ve Hadoop desteği ve veri alışverişlerinin hepsi tek bir program içinde
  • Gelişmiş matematik, istatistik ve makine öğrenimi algoritmaları
  • Büyük veri, bulut ve anabilgisayar dahil olmak üzere birden çok veri kaynağına erişme yeteneği
  • Veri erişim denetimi ve isteğe bağlı API’lere model dağıtımı dahil olmak üzere bağımsız veya kurumsal yönetim olanaklarıyla birlikte kullanma yeteneği
  • Şirket içi, ana bilgisayar ve bulut ortamlarını bağlamak için esnek dağıtım

World Programming yazılımı ALTAIR’in veri analitiği çözümlerini içeren pakete entegre edilecek ve Altair’in tüm yazılımlarına erişim sağlayan patentli lisans sistemi Altair UNIT ile kullanıcılara sunulacaktır.

Altair WPS Workbench