Altair WinProp kullanarak sanal sürücü test simülasyonu

Altair WinProp, kablosuz yayılım ve telsiz ağı planlaması alanında kapsamlı ve alanında lider bir simülasyon aracıdır. WinProp, telekomünikasyonda telsiz ağı planlaması, endüstriyel ortamlarda sensör ağlarının planlanması gibi birçok uygulamada kullanılmaktadır. WinProp, demiryolunda kabin içi telsiz kapsama alanını veya havacılıkta havaalanı telsiz kapsama alanını hesaplamak için kullanılır, ancak bununla sınırlı değildir. WinProp ayrıca otomotiv endüstrisinde arabadan arabaya iletişim, arabadan altyapıya iletişim veya çarpışmadan kaçınma değerlendirmesi için radar kanalını simüle etme gibi uygulamalar için kullanılır.

Altair WinProp kablosuz yayılım simülasyonu

Sanal bir sürüş testi simülasyonu kurmak için kullanıcılar topografyayı, binayı, arabaları, test rotasını ve hava arayüzünü (örneğin, LTE) tanımlayabilir. Kullanıcılar, üç boyutlu araba anteni modellerini üst üste bindirebilir ve test rotası boyunca araba antenine çarpan radyo dalgalarını ve ayrıca performans göstergelerine dayalı olası anten konfigürasyonlarını analiz edebilir. Altair WinProp, bir sanal sürücü testi kullanarak anten performansının değerlendirilmesine ve güç alma ve MIMO verimi ile ilgili olarak farklı araç anteni yapılandırmalarının değerlendirilmesine yardımcı olabilir.

Altair WinProp araçtan araca haberleşme

Düzenli bir yayılma analizinde, geometrinin koordinat sistemine göre alıcı antenin oryantasyonu belirlenir. Alıcı anten bir araca monte edildiğinde ise araçla birlikte dönecektir. Bu nedenle, bir sanal sürücü testinde bir yörünge tanımlanır. Alıcı anten yörünge boyunca hareket eder, yönü hareket ettiği yöne göre değişir. Yayılma veya ağ analizi ile birlikte, alınan güç ve maksimum verim gibi miktarlar bu özel senaryo için çizilir.

Ayrıntılı işlem adımları için aşağıdaki videoyu inceleyebilir, sorularınız için teknik ekibimize ulaşabilirsiniz.