Altair HyperStudy arşiv işlevi

Arşiv işlevi, Altair HyperStudy‘nin kullanılabilirliğini artıran en popüler özelliklerinden biridir. Bu özellik ile çalışmaları kolayca saklayabilir, paylaşabilir ve taşıyabilirsiniz.

File menüsünden şunları seçebilirsiniz:

– Çalışmanın dosyalarını, kullanımı kolay tek bir .hstx dosyasında bulunacak şekilde paket olarak dışa aktarın. (export)
– Belirli bir konumdaki arşivlenmiş *.hstx dosyasını paketinden çıkarmak için içe aktarın. (import)

Artık arşiv özelliğini kullanmanın temellerini öğrendiğinize göre, istediğiniz zaman bu işlevsellikten yararlanabilirsiniz:

– Keşif çalışmalarınızı meslektaşınızla paylaşın: Bilgisayarınızdan *.hstx dosyasını dışa aktarabilir ve ardından meslektaşınıza gönderebilirsiniz. Arşivi, Altair HyperStudy‘e aktardıktan sonra, çalışma ve sonuç dosyaları da dahil olmak üzere (boyutu küçültmek için çözüm dosyaları olmadan) tüm çalışmaya sizin sahip olduğunuz şekilde erişebilecekler.

– Çalışmanızı teknik destek almak için bizimle paylaşın

– Bir çalışmayı yerel olarak veya uzaktan başka bir konuma taşıyın: Çalışma dosyalarınızı sıkıştırmayın (*.hstudy, approaches,..)! Arşivi dışa aktarın, ardından *.hstx dosyasını yeni konuma kopyalayın/yapıştırın ve oradan içe aktarın. Arşivler, kaynak dosyalarına göreli yollar kullanıyor ve bu da onları sıkıştırılmış bir klasöre kıyasla daha güvenli hale getiriyor.

Ayrıca özel bir çalışma arşivini (*.hstxc) içe/dışa aktarmak ve hangi dosyaları ve/veya dizinleri paketlemek isteyip istemediğinizi belirtmek de mümkündür.

Örneğin, HPC’den (yüksek performanslı hesaplama) yararlanmak için makinenizde yerel olarak bir DOE çalışması hazırlamanız ve bunu bir sunucuda çalıştırmanız gerekebilir. Bu işlemi, aşağıdaki adımları uygulayarak kolayca yapabilirsiniz:

– DOE’yi makinenizde yerel olarak oluşturun.
Evaluate adımından, Execute and Extract görevlerini devre dışı bırakın (yalnızca Write tasks saklayın).
Write görevlerini değerlendirin (evaluate). Bu, tüm çalıştırma dizinlerini (Run Directories) oluşturur ve girdi dosyalarını (input files) doldurur.
– Model kaynağı (Model Resource) ve çalıştırma dizinlerini (Run Directories) seçili olarak özel arşivi dışa aktarın. Bu, iki dosya oluşturur: *.hstxc ve *.hsty
– Her iki dosyayı da makinenizden sunucuya kopyalayın ve değerlendirmeleri oradan çalıştırın.

 

 

Altair HyperStudy yazılımını ücretsiz indirin ve deneyin. Sorularınız için iletişim formunu kullanabilirsiniz.