Altair SimLab 2022 Yeni Özellikler

Karmaşık montajların performansını doğru bir şekilde analiz etmek için süreç odaklı multidisipliner bir simülasyon ortamı olan Altair SimLab 2022 versiyonunda öne çıkan yeni özellikler:

Yapısal Analizler

Altair SimLab, tek bir parça veya karmaşık montajların performanslarını analiz etmek için süreç odaklı bir simülasyon ortamıdır. Aşağıda gösterildiği gibi, SimLab’da çoklu fizik simülasyonu da gerçekleştirilir.

e-Motorlar için akustik çözüm

Altair SimLab 2022‘de e-Motorların akustik analizine yönelik yeni bir çözüm eklendi. Bir e-Motorun mevcut bir manyetik geçici 2D analizinden başlayarak, kullanıcılar otomatik olarak harmonik yükler ve ilgili yük senaryoları oluşturmak için manyetik kuvvetleri akustik modellerine eşleyebilir.

Akustik basıncı çeşitli konumlarda sonradan incelemek için akustik çözümün Analysis şeridine Sound receiver adlı yeni bir araç da eklendi.

e-Motor akustik analiz

Düşürme Simülasyonu

SimLab 2022 versiyonuyla birlikte kullanıcılar düşürme (drop) simülasyonlarında çözücü olarak Altair OptiStruct seçebilecekler. OptiStruct explicit çözücüsü, Altair Radioss explicit çözücüsünden bağımsız olarak geliştirilmektedir.

Altair Radioss çözücüsü kullananlar için, kullanıcının Honeycomb malzemelerini tanımlamasını sağlayan LAW28 malzeme desteği eklenmiştir. Shell property ve visual failure modeli, Johnson-Cook malzemeleriyle birlikte de tanımlanabilir.

Altair SimLab – OptiStruct düşürme simülasyonu

Geçici Isı Transferi

Altair Simlab 2022, geçici ısı transferi analizi için çeşitli geliştirmeler içerir. Isı kaynakları ve serbest konveksiyon sınır koşulları, aşağıdaki resimde gösterildiği gibi artık zamana bağlı olabilir.

Altair SimLab – OptiStruct Geçici Isı Transferi
Altair SimLab 2022 yapısal analiz çözümleri yeni özellikler seminer kaydı

Sonuç İnceleme

Altair SimLab 2022 artık çözücüler tarafından hesaplanan gerinim ve gerilim tensörü sonuçlarına dayalı olarak ek gerinim ve gerilim bileşenlerini hesaplayabiliyor.

Gerinim ve gerilim sonuçları üzerinden ek sonuçların hesaplanması

Gauss noktalarında ve/veya eleman köşelerinde gerinim ve gerilim sonuçları mevcut olduğunda, SimLab 2022 ayrıca node’lardaki ortalama sonuçlara ek seçenekler sunar.

Node’lardaki ortalama sonuçlara ek seçenekler

Akış ve Termal Analiz (CFD)

Altair SimLab 2022, kullanıcıların CFD kullanım senaryolarını kurmalarını, çözmelerini ve sonuç inceleme işlemlerini gerçekleştirmelerini sağlamak için birçok heyecan verici özellik ve geliştirme içermektedir. SimLab, çoklu fizik uygulamalarının yanı sıra dikey CFD çözümü için özel iş akışlarına sahiptir. Yeni özelliklerden bazıları ;

Elektriksel potansiyel

Elektriksel potansiyel (Joule Isıtma), ısı üreten bir iletken malzemeden elektrik akımının geçişini modeller. Uygulamalar arasında elektrik sigortaları, LED’ler, baralar vb. bulunur.

Euler Çok Fazlı

Bu özellik, sıvı, gaz ve katı gibi farklı fazlar arasındaki etkileşimi modeller. Yaygın uygulamalardan bazıları akışkan yataklar, karıştırma tankları ve benzerleridir.

Kabarcıklı Kaynama

Hem tek fazlı hem de çok fazlı kabarcıklı kaynama desteklenmektedir.

Atmosferik Sınır Katmanı

İçeri akış türü atmosferik olarak ayarlandığında, giriş hızı profili ve türbülans giriş miktarları otomatik olarak oluşturulur. Giriş hızı log kanunu ile belirlenirken giriş türbülans özellikleri seçilen türbülans modeline göre hesaplanır.

Altair SimLab 2022 CFD çözümleri yeni özellikler seminer kaydı

Yeni özellikleri içeren 16 adet yeni eğitim videosunu SimLab yazılımı içerisinden erişilebilen SimLab Learning Center‘de bulabilirsiniz.

Altair SimLab yeni CFD özellikleri eğitim videoları

Sonuç İnceleme

Bu, SimLab’in bağımsız sonuç inceleme aracının ilk resmi versiyonudur. Bu modda birden fazla sınır grubu, kesit düzlemi, iso-yüzeyler ve akış hatları oluşturulabilir. Ayrıca SimLab, varsayılan entegre sonuç inceleme modunu desteklemeye devam ediyor. Entegre sonuç inceleme aracına büyük bir performans iyileştirmesi yapıldı ve önceki sürüme kıyasla en az 3 atlık bir hızlanma sağlandı.

Elektromanyetik Analizler

Altair SimLab 2022, genel olarak eMotorların ve elektrikli makinelerin analizlerini gerçekleştirmek için artık elektromanyetik çözümler içeren bir çoklu fizik platformudur. Aşağıda Simlab tarafından desteklenen güncel uygulamalar bulunmaktadır. Altair Flux alçak frekans elektromanyetik çözücü yetenekleri yazılım arayüzüne entegre edilmiştir.

Altair SimLab 2022 elektromanyetik simülasyon yetenekleri

SimLab 2022, kullanıcıların bu tür elektromanyetik kullanım senaryolarını oluşturmasını, çözmesini ve sonuçlarını incelemesini sağlamak için birçok yeni özellik ve geliştirme içerir.

Altair SimLab 2022 elektromanyetik analizler yeni özellikler seminer kaydı

Elektromanyetik analizler için eğitim videolarını Altair SimLab yazılımı içerisinden erişilebilen SimLab Learning Center‘de bulabilirsiniz.

Altair SimLAb elektromanyetik simülasyon eğitim videoları

Plastik enjeksiyon kalıplama simülasyonu

Basitleştirilmiş İş Akışı

  • Başlangıç sıcaklığı için varsayılanlar, seçilen malzemeye göre tahmin edilir.
  • Giriş yüzeyinin birden fazla seçimi ortadan kaldırılmıştır.

Mesh geliştirmeleri

  • SimLab 2022, Fast ve Detailed çözücü için çalışan kararlı otomatik mesh oluşturma özelliğini sunmaktadır.
  • Doğru enjeksiyon kalıplama simülasyonu için kaliteli mesh oluşturmak için otomatik mesh oluşturma algoritmasında güncellemeler uygulanmıştır.
SimLab plastik enjeksiyon simülasyonu için mesh algoritma geliştirmeleri

Elyaf takviyeli parçaların çarpılma analizi

Çarpılma analizi, elyaf dolgulu çarpılmayı hesaplarken Altair Multiscale Designer (MDS) malzeme verilerini kullanacak şekilde geliştirilmiştir.

Çözücü artık gerekli tüm girdi veri dosyalarını yazar ve kullanıcı müdahalesi olmadan Altair OptiStruct ve Multiscale Designer kullanarak fiber dolgulu polimer parçaların yapısal analizini gerçekleştirmek için OptiStruct çözücüyü başlatır.

Polimer Malzeme Veri Analizi (PMDA)

“Polimer Malzeme Veri Analizi” (PMDA), 2022.0 sürümüne eklenmiştir. PMDA, simülasyonu çalıştırmadan önce malzeme verilerindeki sorunları belirler ve log dosyasına ayrıntıları yazar. PMDA, çözücüyü başlatmadan önce materyali düzeltmeye ve zaman kazanmaya yardımcı olur.

Altair Inspire Mold’a bağlantı

  • Hızlı CAD manipülasyonu gerçekleştirmek için SimLab’a Inspire uzantıları eklendi.
  • Eksiksiz yolluk sistemi veya özel CAD oluşturmak için Altair Inspire Mold bağlantısını kullanabilirsiniz.
Altair SimLab 2022 plastik enjeksiyon ve kaynak simülasyonu yeni özellikler seminer kaydı

Altair Malzeme Veri Merkezi

Altair Material Data Center, kullanıcıların malzemeleri incelemesini, aramasını ve karşılaştırmasını sağlayan bulut tabanlı bağımsız bir uygulamadır. Tüm malzeme verileri, Altair SimLab 2022’ye doğrudan aktarılabilen belirli bir formatta yazılabilir.

Altair Material Data Center – SimLab içerisine direkt malzeme bilgileri aktarımı

Altair SimLab 2022 versiyonundaki tüm yeni özellikleri ve geliştirmeleri SimLab Help içerisindeki sürüm notlarında bulabilirsiniz.

Altair SimLab 2022 versiyonunu Altair ONE Marketplace adresinden indirebilir, sorularınız için iletişim formunu kullanabilirsiniz.