Altair Inspire Cast 2022 Yeni Özellikler

Metal döküm simülasyonunu kolay ve doğru şekilde gerçekleştiren Altair Inspire Cast 2022 versiyonunda öne çıkan yeni özellikler:

Termomekanik Analiz

Faz değişikliği geçişinin çarpılma ve artık gerilimler üzerindeki etkisini hesaplayabilen yeni bir termo-mekanik analiz tipi eklenmiştir.

Altair Inspire Cast 2022- Termomekanik Analiz Özelliği

Sıkma Kuvveti

Yüksek basınçlı döküm proses parametrelerine sıkma kuvvetlerini hesaplama seçeneği eklendi. Bu seçenek, kalıbın doğru şekilde kilitlenmesini sağlamak için gerekli makine sıkıştırma kuvvetinin belirlenmesine yardımcı olur.

Sıralı Girişler

2022 versiyonuyla girişlere başlangıç ve bitiş koşulları ekleyebilirsiniz. Bu, yerçekimi dökümünde, yüksek basınçlı dökümde vb. dolum sistemi tasarımında çift dolum koşulunu simüle etmeye yardımcı olur.

Giriş Tanımlama

Bu yeni özellik, belirli bir bölgenin hangi girişten doldurulduğunu belirlemenizi sağlar. Her girişe bir kimlik atanır ve son işlem sırasında farklı girişlerden doldurmaya katkı bir renk skalası kullanılarak gösterilir.

Girişlerin doldurmaya katkısının renkli gösterimi

PQ2 Diyagramı

Yüksek basınçlı döküm prosesleri için, basınç-debi grafiğindeki konumu ve güvenlik bölgesini gösteren bir PQ2 diyagramı eklenmiştir. Bu aracın kullanılması, güvenlik bölgesi içinde olduklarından emin olmak için makine parametrelerini ayarlayarak makine kurulumunu geliştirebilir.

Yüksek basınçlı döküm prosesleri için PQ2 diyagramı

Jmat Pro’dan malzeme bilgilerini içeri aktarma özelliği eklenmiştir.

Yeni Boru (Pipe) Aracı

Artık çizgileri ve kenarları bir boruya dönüştürebilirsiniz. Boru, dairesel, kare, dikdörtgen veya üçgen olabilen düzgün bir kesite sahiptir.

CAD desteği

Inspire platformunun desteklediği CAD dosya formatları ve versiyonları ;

Çizim için klavye kısayolları

Çizim (sketch) düzenleme modunun dışındayken artık S tuşuna basabilir ve yeni bir çizim oluşturmak için bir yüzey seçebilirsiniz. Çizim modundayken, aşağıdaki kısayol tuşlarıyla en sık kullanılan çizim araçlarına hızlı bir şekilde erişebilirsiniz:

Koyu Tema Desteği

Inspire yazılımları koyu tema (dark) desteği eklenmiştir. Temanızı Preferences bölümünde Workspace > Theme altından değiştirebilirsiniz.

Altair Inspire Cast 2022 versiyonunu Altair ONE Marketplace adresinden indirebilirsiniz. Sorularınız için iletişim formunu kullanabilirsiniz.