Altair EDEM Sonuçlarını Inspire Studio kullanarak İşleme (render)

Altair® EDEM™, dökme ve tanecikli malzeme simülasyonu için yüksek performanslı bir yazılımdır. EDEM simülasyonunuzun en etkileyici görselleştirmesini elde etmek istiyorsanız, aynı lisansla erişebileceğiniz Altair® Inspire™ Studio yazılımını kullanabilirsiniz. 3D endüstriyel tasarım yazılımı olan Inspire Studio, entegre render araçına sahiptir.

Altair Inspire Studio, dökme malzeme simülasyon sonucunu görselleştirmek için EDEM h5 dosyalarını doğrudan açmanıza imkan verir. Tek bir zaman adımını veya bir dizi zaman adımını yükleyebilirsiniz. Herhangi bir ekipman, orijinal EDEM simülasyonundaki CAD dosyaları kullanılarak da içe aktarılabilir.

Inspire Studio içinde işlenecek tüm ekipman veya dökme malzemelere bir malzeme atanması gerekecektir. Her malzeme için Inspire Studio’nun malzeme kütüphanesinden bir tane seçebilir veya kendi malzemenizi oluşturabilirsiniz. Ayrıca Rendering sekmesinde bulunan farklı ayarlardan belirli bir aydınlatma veya ortam ayarlayabilir veya simülasyon sonuçlarınızın bir görüntüsünü veya animasyonunu oluşturmaya geçmeden önce sisteminizin nasıl göründüğünü önizleyebilirsiniz.

Render işlemine başlamadan önce, mevcut seçenekler listesinden bir çözünürlük seçin veya Render sekmesinden Camera/Rendering ayarlarında genişlik ve yüksekliği ayarlayın. Rendering sekmesindeki Render’a tıklayarak tek bir görüntü oluşturabilir veya Animasyon sekmesinden Render’a tıklayarak bir animasyon oluşturabilirsiniz.

Kaç karenin işlendiğine ve kullanılan çözünürlüğe bağlı olarak, işleme sürecinin tamamlanması biraz zaman alabilir. Render tamamlandığında, simülasyon sonuçlarınızı aşağıdaki gibi etkileyici animasyonlarla görüntülemenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Yazılımlara Erişim

Altair EDEM ve Altair Inspire Studio yazılımlarını ücretsiz indirin ve deneyin. Sorularınızı iletişim formunu kullanarak iletebilirsiniz.