Altair UNIT lisans sisteminin gücü ve değeri

2000’lerin başında Altair’e özgü Altair UNIT lisanslama sistemi tanıtıldığında, bu sistem dünyanın dört bir yanındaki ekiplerin ve işletmelerin çalışma şeklini değiştirdi. Hiçbir lisanslama sistemi UNIT sistemi kadar benzersiz ve değerli değildi, bu yüzden Altair sistemin patentini aldı. Altair UNIT lisans sistemi o dönemden bu yana kullanıcılara özgürlük, esneklik ve değerin benzersiz bir kombinasyonunu sunuyor. Yirmi yılı aşkın bir süre sonra, Altair UNIT, teknoloji lisanslama sistemleri için altın standart olmaya devam ediyor.

Altair UNIT lisans sistemi kapsamı

Altair UNIT lisans sistemine genel bakış

Altair UNIT lisans sistemi nedir ? Sistem nasıl çalışır? Özünde, UNIT lisans sistemi üç adımdan oluşur:

  • Kullanıcılar, paylaşılabilir Altair UNIT lisans havuzuna her yerden erişebilir ve bu havuzdan yararlanabilir. Bu UNIT’ler onlara 150’den fazla Altair ve iş ortağı yazılımına erişim sağlar. Kullanıcılar, UNIT sistemiyle yazılımları, buluttaki çözümlerini ve daha fazlasını herhangi bir konumdan ve herhangi bir dağıtım yöntemiyle çalıştırabilir.
  • Kullanıcılar ve kuruluşlar, bir yazılımı çalıştırırken aynı anda birden fazla yazılım çalıştırabilir, havuzdan çekilen UNIT sayısı yalnızca o an bilgisayarda kullanılan yazılımlardan en yüksek UNIT gereksinimi duyulan kadardır. Ayrıca, kullanıcılar bir bilgisayarda aynı yazılımı birden fazlasını ekstra ücret ödemeden çalıştırabilirler; bu, kullanıcıların sabit bir UNIT sayısı karşılığında örneğin 10 farklı Altair HyperMesh yazılımını çalıştırabilecekleri anlamına gelir.
  • Kullanıcılar teknolojilerini çalıştırmayı bitirdikten sonra, kullandıkları UNIT’ler paylaşılan havuza geri dönüyor ve herhangi bir kullanıcının kullanması için bir kez daha hazır hale geliyor.

Altair UNIT lisans sistemi, kullanımı ve yatırım değerini en üst düzeye çıkarmak için hazırlanmıştır ve mühendislerin, veri bilimcilerin, BT uzmanlarının, tasarımcıların çalışma şekillerine uyacak şekilde şekillendirilmiştir. Ürün tasarımında bir sorunu çözmek için genellikle farklı zamanlarda birden fazla yazılım kullanmanız gerektiğinden, Altair UNIT lisans sistemi hepsine tek bir çatı altında erişmenizi sağlar. Altair UNIT lisans sistemi içinde, şirketlerin ihtiyaçlarına ve kullanıcı profillerine uygun yazılımlar içeren özel paketler de sunularak maliyet tasarrufu daha da artırılmaktadır.

Altair UNIT lisans sistemi en geniş çoklu fizik ve gelişmiş veri analitiği araçları setini ve bulutta yüksek performanslı hesaplamaya (HPC) kolay erişim sunan tek yazılım lisanslama modelidir. Bu lisans sistemi Altair Partner Alliance (APA) yazılımlarını da ek ücret ödemeden erişmenize imkan sağlamaktadır.

Birden fazla yazılım aynı anda kullanılırken, yalnızca kullanılan yazılımlardan minimum UNIT gereksinimi en yüksek olanın ihtiyacı kadar UNIT havuzdan çekilir. Buna “seviyelendirme” denir. Örneğin, bir kullanıcının aynı anda üç yazılım kullandığını varsayalım;

  • Yazılım A’nın minimum UNIT gereksinimi 10 UNIT
  • Yazılım B’nin minimum UNIT gereksinimi 20 UNIT
  • Yazılım C’nin minimum UNIT gereksinimi 30 UNIT
    olsun.

UNIT’ler toplandığında ortaya çıkacağı gibi 60 UNIT yerine, UNIT çekilişi seviyelendirildiği için kullanıcı havuzdan yalnızca 30 UNIT çeker. Bu büyük bir tasarruf kaynağıdır ve UNIT lisans sisteminin en büyük özelliğidir. Bu sadece yazılımları ayrı ayrı satın almaya kıyasla tasarruf sağlamakla kalmaz, aynı zamanda belirli kullanıcılara veya yoğun kullanıma göre ücretlendirilen diğer sistemlere kıyasla da maliyet tasarrufu sağlar. Aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi, Altair UNIT lisans sisteminin rakip lisanslama modellerine kıyasla maliyetleri yaklaşık %70 oranında azaltabildiği görülmektedir. 

Ayrıca, daha önce de belirtildiği gibi, kullanıcılardan aynı yazılımı eşzamanlı çalıştırdıkları için ekstra UNIT ücreti alınmaz. Kısacası, Altair UNIT lisans sistemi diğer lisanslama modellerinde görülmeyen güç ve esneklik sağlar. 

Erişim ve Dağıtım Esnekliği

UNIT lisanslama modelinin değerinden bahsettiğimize göre, getirdiği özgürlük ve esneklikten de bahsetmeliyiz. Gerçekten de Altair UNIT lisanslama ile kullanıcılar ihtiyaç duydukları teknolojiye her yerden erişebilir. Bu, dünyanın dört bir yanından ekiplerin paylaşılan iş akışlarında işbirliği yapabileceği ve kullanıcıların dosyalara, komut dosyalarına, modellere ve daha fazlasına birden fazla konumdan ve bilgisayardan erişebileceği anlamına geliyor.

Bulut Avantajları

Altair UNIT sisteminin bir faydası da bulut gücü ve esnekliğidir. Tüm işletmeler bulut bilişimin vazgeçilmez bir araç haline geldiğini bilmektedir. Küresel tedarik zincirleri üzerindeki mevcut baskı nedeniyle, çözümlerde kullanılacak sunuculara hızlı bir şekilde erişmek zordur ve bulut erişimini giderek daha cazip hale getirmektedir. Altair UNIT lisans sistemi ile kullanıcılar yalnızca Altair’in yazılımlarına erişmekle kalmaz, aynı zamanda mevcut en iyi donanım altyapısını kullanarak çözümleri, modelleri ve iş yüklerini çalıştırmak için aynı Altair UNIT’leri kullanabilecekleri bulut bilgi işlem altyapısına da erişirler. Önceden belirlenmiş, sabit miktarda UNIT’e sahip olmak, kullanıcıların uzun süreli bulut kullanımının bir sonucu olarak ortaya çıkabilecek potansiyel ekstra maliyetler için açık çek yazma konusunda endişelenmelerine gerek olmadığı anlamına da gelir. Bu bulut araçları, kullanıcılara Altair UNIT sisteminden ayrılmak zorunda kalmadan ölçeklenebilir, esnek bulut seçenekleri sunar. 

Soru ve taleplerinizi için iletişim formunu kullanabilirsiniz.