AEMOT, Altair Flux & FluxMotor Yazılımlarını Tercih Etti

Türkiye’nin en önemli elektrik motoru imalatçılardan biri olan AEMOT Elektrik Motor , elektrik motoru tasarımında simülasyon yazılımı olarak Altair Flux ve Altair FluxMotor‘u tercih etti.

Altair Flux, düşük frekanslı elektromanyetik ve termal simülasyonlar için genel sonlu eleman (SE) tabanlı bir yazılımdır. Flux, hem 2D hem de 3D ortamlarda farklı fiziksel olayları (manyetik, elektrik, termal, termal kuplaj) modellemek için çeşitli bölümlere sahiptir. Bu nedenle Flux sadece elektrik motorlarını/jeneratörleri değil, çok çeşitli diğer uygulamaları modellemek için de kullanılabilir: Aktüatörler, sensörler, transformatörler, indüksiyonlu ısıtma, kablolar, orta ve yüksek gerilim ekipmanları…. vb.

Altair FluxMotor, dönen elektrik motorlarının/jeneratörlerinin tasarımı, analizi ve optimizasyonu için özel bir yazılımdır. Standart veya özelleştirilebilir parametrelendirilmiş parçalara, özel sarım araçlarına, önceden tanımlanmış test setlerine ve otomatik raporlamaya dayalı makineler oluşturmak için sezgisel ve kullanımı kolay bir ortam sunar. FluxMotor, hızlı ve doğru sonuçlar sağlamak için arka planda optimizasyon, analitik modeller ve sonlu elemanlar hesaplamasının (Flux’u çözücü olarak kullanarak) bir karışımını kullanır. Ayrıca, mühendislerin yalnızca bir motorun elektromanyetik performansını tahmin etmelerini değil, aynı zamanda soğutma stratejilerini ve NVH performansını optimize etmelerini sağlamak için çoklu fizik yetenekleri sunar.

Yazılımları denemek için ücretsiz indirebilir, taleplerinizi iletişim formunu kullanarak paylaşabilirsiniz.