Altair Feko 2024 Yeni Özellikler

Altair Feko 2024 versiyonu, Feko’nun yayılım modellemesi, ağ planlaması ile genel ve uzman elektromanyetik analizi uygulama alanlarındaki yeteneklerini artıran birçok farklı yeni özellik ve geliştirme içeriyor.

Altair Feko yazılımını denemek için ücretsiz İNDİRİN.

Öğrenciler için ücretsiz ve limitsiz Altair Feko öğrenci versiyonunu İNDİRİN

Kablolar

MoM/MTL’nin birleştirilmesiyle modellenen kablo sinyallerinin sonlandırma noktalarından MoM kullanılarak modellenen keyfi 3B geometriye kadar gerçekçi bağlantılar artık desteklenmektedir. Bu, kablo konnektörlerinde hem radyasyonu hem de iletimi, kusurlu koruma, pigtail’ler ve gerçek çekirdek iletken yönlendirmesi gibi etkiler dahil olmak üzere doğru bir şekilde modellemeyi mümkün kılıyor.

Çift ekranlı çift çekirdekli bir kablo ile bir devre kartı arasındaki gerçekçi bir bağlantının birleşik MoM/MTL kullanılarak modellenmesi.

CBFM ve MLFMM+CBFM’de Kayıplı Dielektrikler için Destek

Kayıplı bir dielektrik malzeme ile kaplanmış bir koni-küre için CBFM kullanarak RCS hesaplaması. Bu yaklaşım kullanılarak bellek ve çalışma süresi gereksinimlerinde büyük azalmalar elde edilebilir (MoM ile karşılaştırıldığında aşağıdaki örnek için yaklaşık 13 kat daha az zaman ve bellek gerekir).

Bileşen Kütüphanesi

Ek ücret ödenmeden erişilebilen Bileşen kütüphanesine aşağıdaki bileşenler eklenmiştir:

  • Almond
  • Ogive
  • Double-Ogive
  • Koni-Küre (boşluklu)
  • Koni-Küre (boşluksuz)

Altair WinProp

MPI

ProMan’daki Standart Işın İzleme (SRT) yöntemi, MPI kullanılarak paralelleştirmeyi destekleyecek şekilde genişletilmiştir.

Raporlama

ProMan artık proje adını, tarihini ve sonuç türünü belirten bir başlıkla birlikte her sonucun dışa aktarılmış bir görüntüsünü içeren bir Microsoft Word raporunun otomatik olarak oluşturulmasını desteklemektedir.

Dışa aktarılan sonuç görüntülerini gösteren bir Microsoft Word raporu

2D Görüntüleme

2B görünüm, sonuçları topografya bitmap üzerinde şeffaflıkla kaplayacak şekilde genişletilmiştir.

Topografya bitmap üzerinde saydam sonuçlara bir örnek

Varsayılan bitki örtüsü özellikleri

Varsayılan bitki örtüsü özellikleri 450 MHz’den 300 GHz’e kadar 16 frekans bandı için eklenmiştir. Bu özellikler, kentsel bir veritabanı “iç mekan” formatı kullanılarak tam 3D senaryoya dönüştürüldüğünde mobilyalar için de geçerlidir.

New York’taki (Manhattan) bitki örtüsünü gösteren bir kentsel veritabanı (.odb) dosyası örneği. Bitki örtüsü kayıpları artık 450 MHz ila 300 GHz arasında değerlendirilebilir.

Bistatik RCS

Bistatik RCS (Feko’da tek bir geliş yönü için hesaplanan) artık WinProp‘ta dalga yayılımı hesaplanırken monostatik RCS kullanımına ek olarak dikkate alınabilir. Geliş yönü için 10°’lik bir tolerans uygulanır. Bu özellik, örneğin rüzgar türbini gibi ayrıntılı bir geometrinin daha büyük bir yayılma senaryosu için dikkate alınması gerektiğinde veya 6G’ye doğru Yeniden Yapılandırılabilir Akıllı Yüzeylerin (RIS) değerlendirilmesi için kullanışlıdır.

Bir rüzgar türbininin daha büyük bir yayılma senaryosunda değerlendirildiği bir örnek.

WRAP

Büyük GeoTIFF Dosyaları için Destek

PACKBITS sıkıştırması kullanan GeoTIFF dosyaları da dahil olmak üzere 2 GB’den büyük GeoTIFF görüntü dosyaları artık dönüştürülebilir.

Dönüştürülen 2 GB’den büyük boyutlu bir GeoTIFF görüntü dosyası örneği.

Ekipman Tipi Sirkülatör

Ekipman tipi Sirkülatör artık WRAP‘te mevcuttur. Bir sirkülatör, alıcılarla etkileşime girebilecek Tx intermodülasyonu oluşturabilecek gelen sinyalleri azaltmak için bir istasyonun verici tarafına yerleştirilir.

Yeni ekipman tipinin düzenlenebileceği “Sirkülatörü Düzenle” iletişim kutusu.

ITU-R P.530-18 Yayılım Modeli

ITU-R P.530-17 yayılım modeli ITU-R P.530-18 olarak güncellenmiştir.

Spektrum görüntüleyici aracı

Spektrum Görüntüleyici aracındaki işlev, tipik istasyonları hesaplamaya dahil edecek şekilde genişletilmiştir.

WRAP Veritabanları

Artık WRAP ChangeDB’de seçili bir veritabanına sağ tıklanarak bir veritabanı içe aktarılabilir. İçe aktarma özelliği, mevcut seçili veritabanını yenisiyle değiştirir ve mevcut günlük dosyasını siler. Mevcut veritabanı dosyası yedeklenir ve arıza durumunda orijinal veritabanı geri yüklenir.

Altair Feko 2024 ile ilgili soru ve taleplerinizi iletişim formunu kullanarak paylaşabilirsiniz.