Altair FluxMotor 2024 Yeni Özellikler

Verimlilik haritaları, elektrikli makinelerin performansını değerlendirmek ve çeşitli sürüş çevrimlerinde ne kadar verimli olduklarını ölçebilmek için çok önemlidir. Altair FluxMotor, çok hızlı bir şekilde yapılması için optimize edilmiş prosedür kullanarak bu tür haritaların otomatik olarak hesaplanmasını sağlar. 2024 versiyonunda, hassasiyette ilginç kazanımlar sağlayan verimlilik haritaları için birçok geliştirme bulacaksınız. Altair FluxMotor’da, hız ve doğruluk arasında en iyi dengeyi elde etmek için seçebileceğiniz çeşitli seçenekler eklenmiştir.

Altair FluxMotor 2024 versiyonunu, CONNECT veya ONE Marketplace‘den indirebilirsiniz.

Sargılı alan makinelerinin hızlı karakterizasyonu

Nadir toprak mıknatısları içermeyen elektrik motorları arayışında, sargılı alan senkron makineleri kullanma seçeneği giderek daha popüler hale gelmektedir. FluxMotor’un önceki versiyonu zaten birkaç tıklamayla bu tür makineler oluşturma olanağı sağlıyordu. 2024 versiyonu ise, belirli bir çalışma noktasındaki makine performansını karakterize etmek, belirli bir alan akımı ve konumu için d-q uzayında tam haritalama elde etmek veya verimlilik haritaları üretmek için tam otomatik testler sunar. Ek olarak, Altair Flux‘ta kısa devre analizi yapmak için bir geçici (transient) modeli export edebilirsiniz.

Sargılı alan makineleri için yeni çalışma noktası analizi. Gereken doğruluk seviyesine bağlı olarak çeşitli seçenekler sunulmaktadır

Hız ve doğruluk arasında en iyi dengeyi sağlayan verimlilik haritaları

FluxMotor verimlilik haritaları hesaplamaları gerçekten hızlıdır, sadece birkaç dakika! Bu hıza ulaşabilmek için hesaplamalar, makinenin manyetik davranışını Id ve Iq’ya göre karakterize eden haritalar sağlayan sonlu elemanlı manyetostatik hesaplamalara dayanır. Bu haritaların oluşturulmasını daha da hızlandırmak için hesaplamalarda birden fazla çekirdek (core) kullanabilirsiniz. Haritalar üretildikten sonra, ikinci adım, motorun kontrol edilme şekline bağlı olacak optimizasyon prosedürlerini kullanarak tork-hız düzlemindeki verimliliği hesaplamaktır. Sadece kontrol parametresi kısmını değiştirmek isterseniz, Id-Iq haritalarını tekrar hesaplamanıza gerek yoktur. Yeni versiyonda, kullanıcı mevcut haritaları yeniden kullanma olanağına sahiptir, böylece yeni bir verimlilik haritası oluşturmak için gereken süre önemli ölçüde azalır. Eklenen bir diğer seçenek de, Id ve Iq’ya ek olarak, haritaların bir girdisi olarak pozisyonu dahil etmektir. Bu, manyetik performansın ve demir kayıplarının değerlendirilmesine daha fazla doğruluk getirir. Yüksek düzeyde hassasiyet elde etmenin zaman açısından bir bedeli olduğu açıktır, ancak bu süre tam geçici (transient) hesaplamaları çalıştırmaktan çok daha düşüktür.

Yüksek doğrulukta sonuçlar elde etmek için rotor pozisyon bağımlılığını dikkate alan sargılı alan makine verimliliği haritası

Termal Analiz

Termal performans, bir elektrik makinesinin tasarımının önemli bir parçasıdır. Sıcaklık dağılımlarının hızlı tahminleri için FluxMotor, makine tanımından otomatik olarak oluşturulan 1D termal ağları kullanır. Altair Flow Simulator, doğru akış ve termal ağ modelleme yetenekleri sağlayan gelişmiş bir araçtır. Artık FluxMotor modelini Flow Simulator’a aktarabilirsiniz. Daha sonra termal ağı görüntüleyebilir ve gelişmiş akış ve termal simülasyon için ona yeni öğeler ekleyebilirsiniz. Daha sonra motorunuzun veya jeneratörünüzün soğutma optimizasyonunda daha derinlere inebilirsiniz.

Gelişmiş akış ve termal simülasyonlar için Altair Flow Simulator’a aktarılan 1D termal model

Yeni versiyondaki diğer geliştirmelerin yanı sıra, modelleri meslektaşlarınızla kolay bir şekilde paylaşmanızı sağlamak için parçaları ve motorları dışa ve içe aktarmanın yeni bir yolu sunulmuştur. Tüm özellikler için 2024 versiyon notunu inceleyebilirsiniz.

Altair Flux 2024 yeni özelliklerini burada bulabilirsiniz.

Taleplerinizi iletişim formunu kullanarak paylaşabilirsiniz.