Altair FluxMotor 2023.1 Yeni Özellikler

Altair FluxMotor‘da bir motor modeli oluşturmak ve çoklu fizik çalışmalarını çalıştırmaya hazır olmak sadece birkaç tıklama ve birkaç dakika alır. Ayrıca 2D veya 3D analiz için kolayca bir Altair Flux modeli oluşturarak simülasyon sürecini hızlandırabilirsiniz. FluxMotor 2023.1 versiyonu ile yeni makine türleri sunarak olanakları genişletiliyor.

Altair FluxMotor 2023.1 versiyonunu, CONNECT veya ONE Marketplace‘den indirebilirsiniz.

Çok Fazlı Senkron Makineler

Çok fazlı makineler çoğunlukla daha iyi güvenilirlik sağlamak için elektrifikasyonda kullanılır. Artık iç veya dış rotorlu, 3 fazdan fazla faza sahip senkron daimi mıknatıslı makineleri tanımlayabilirsiniz: 5 ila 15 (sadece tek sayılar).
Sargı mimarisinin özellikleri Altair FluxMotor’un sargı alanında ayrıntılı olarak tanımlanabilir. Makine tanımlandıktan sonra Altair Flux 2D veya Altair Flux Skew’e aktarılabilir.

Altair FluxMotor’da 7 fazlı bir makinenin tanımlanması

Enerji üretimi alanında oldukça iyi bilinen senkron makineleri çekiş için de kullanılabilir. Bu teknoloji iyi verimlilik ve çeşitli kontrol şeması seçenekleri sunar ve pahalı nadir toprak daimi mıknatıslara dayanmaz. Altair FluxMotor 2023.1‘de bu tür makineleri, çeşitli kutup şekillerini, sönümleyileri ve sargıları dikkate almanızı sağlayacak geniş bir rotor parçası şablonları kütüphanesi ile tanımlayabilirsiniz. Özel bir arayüz, rotor sargı mimarisini tanımlamanıza, bobinlerin özelliklerini, yalıtımı ve uç sargı boyutlarını belirlemenize yardımcı olacaktır.

Kolayca tanımlanabilen bir sargılı senkron makine

Model hazır olduğunda, çalışma noktası veya geri emf analizi yapmak için hemen Flux’a aktarılabilir.

Termal Ağların Otomatik Kalibrasyonu

Altair FluxMotor, ön tasarım aşamasında termal hesaplamalar yaparken, motor topolojisi tanımından otomatik olarak çıkarılan 1D termal ağlar kullanır. Modelin doğruluğunu artırmak için, termal dirençleri veya soğutma yöntemi girişlerini ayarlayan X-Faktörlerini kullanma olanağınız vardır. Bu, örneğin ölçüm sonuçlarıyla tutarlı olmaya yardımcı olur ve kararlı durum veya geçici simülasyonlarda elde edilen sonuç sıcaklıkları üzerinde bir etkiye sahip olacaktır. Bu kalibrasyon süreci, Altair FluxMotor 2023.1 versiyonu ile tamamen otomatikleştirilebilir. Elde edilecek sıcaklıkları hedeflersiniz ve bu hedefe ulaşmak için X-Faktörleri otomatik olarak belirlenir. Bir modeli ölçümden kolayca kalibre edebilir ve ardından çeşitli koşullarda makinenizi kapsamlı bir şekilde test etmek için kullanabilirsiniz.

Hızlı ve doğru sıcaklık tahminleri için termal simülasyonun otomatik kalibrasyonu

İndüksiyon Makineleri için 3B Model Oluşturma

Bir indüksiyon makinesinin 3B sonlu eleman modelini oluşturmak oldukça zaman alıcı olabilir! FluxMotor’da, artık sincap kafesli indüksiyon makineleri için bunu çok az adımda yapabilirsiniz. Makinenin tamamını dikkate alma veya model boyutunu azaltmak için periyodikliklerden ve simetrilerden yararlanma seçeneğiniz vardır. Rotor ve stator uzunlukları farklı olabilir. Geometri, ağ, sargı, devre otomatik olarak oluşturulur. Modeliniz çözülmeye hazırdır.

Bir 3D modelin birkaç dakika içinde çözülmeye hazır hale getirilmesi

Soru ve taleplerinizi iletişim formunu kullanarak paylaşabilirsiniz.