Altair EDEM 2024 Yeni Özellikler

Dökme ve tanecikli malzeme davranışını ve ekipmanla etkileşiminin simülasyonu gerçekleştiren Altair EDEM 2024 versiyonu yeni özellikler ve geliştirmeler içeriyor.

Altair EDEM 2024 versiyonunu Altair ONE Marketplace‘den indirerek deneyebilirsiniz. Altair HyperWorks lisans sahipleri kurulum dosyasını Altair CONNECT‘ten indirebilirler.

Tavares UFRJ Kırılma modeli güncellemesi

Tavares UFRJ Kırılma Modeli güncellenmiştir. 2024 versiyonuyla, ince parçacıkları temsil eden “sahte” parçacıklara olan ihtiyacı ortadan kaldırarak ve çarpışmaların ve parçacık hasarlarının daha doğru hesaplanması için bir temas yarıçapının uygulanmasını sağlayarak iş akışını iyileştirmek için güncellendi. Parçacık aileleri ayrıca daha küçük parçacıkların kırılmasını hesaba katacak şekilde genişletildi, bu da modelin doğruluğunu ve ortaya çıkan parçacık boyutu dağılımlarını artırdı.

Bu geliştirme, madencilik endüstrisi için mineral işleme ekipmanı tasarım mühendisleri için önemli bir avantaj olacaktır.

Parçacık Tabanlı Macun Malzemeleri için Geliştirilmiş Fizik

Altair EDEM‘in Hidrodinamik Yağlama modeli ilk olarak, parçacıkların bir sıvıya tamamen doymuş gibi etkilerini simüle etmek için EDEM 2023.1‘de yayınlandı. Bu benzersiz model, batarya üretimi, elektronik, ilaç ve diğer endüstri uygulamalarında kullanılanlar gibi yoğun süspansiyonları ve macun malzemeleri simüle eden mühendisler için son derece önemli bir gelişme olmuştur. Kullanıcılar, aşağıdaki batarya elektrot bulamaç yayıcı örneğinde olduğu gibi, CFD’ye gerek kalmadan bulamaçları ve macun benzeri malzemeleri simüle etmelerine izin verilerek önemli bir performans iyileştirmesinden faydalanabilirler.

EDEM 2024 ile model, geometriyle temas halindeki parçacıkların hidrodinamik (yağlama) kuvvetinin performansını ve doğruluğunu iyileştirmek için güncellendi ve fiziksel testlerle çok daha büyük bir korelasyon gösterdi.

Aşağıda bir parçacığın sıvı içeren bir kapta çökelmesinin deneysel bir testinin bir örneği yer almaktadır. Güncellenen modelin önceki sürümle karşılaştırıldığında etkileyici doğruluğu açıktır.

Fonceca, I., Hidalgo, R.C. ve Maza, D. Viskoz bir sıvıda bir kürenin, sınırlandırılmış ve sınırlandırılmamış koşullara doğru bir duvara doğru hareketi. Granüler Madde 24, 42, 2022

EDEMpy’nin Süreklilik Analizi Verileri için desteği

Daha önce, Süreklilik Analizi Verilerine yalnızca GUI’den Python’da ayrıştırılacak bir dosyanın dışa aktarılmasıyla erişilebiliyordu. Şimdi, EDEMpy Süreklilik Verilerini okumak için işlevler içerecek şekilde güncellendi ve verilere erişmek için gereken adımları azalttı.

Bu, kullanıcılara süreklilik verilerinin gelişmiş işlenmesi ve süreklilik sonuçlarının özel analizi avantajını sunar.

Örnek: Sol) Çelik üretim uygulaması için bir yüksek fırının simülasyonu. Sağ) EDEMpy kullanılarak hesaplanan zaman ortalamalı Demir parçacık konsantrasyonu ısı haritası

Güncellenmiş entegrasyonlar ve bağlantılar

  • Yapısal analiz için Altair SimSolid‘e model export etme seçeneği, SI birimleri yerine EDEM arayüzünde tanımlanan birimlere dayalı olmasına olanak tanıyacak şekilde güncellendi. Bu, SimSolid modelinin farklı bir birim sistemi kullanılarak kurulmasına ve verileri ayarlamadan EDEM’den oluşturulan dosyaları kullanmasına olanak tanır.
  • EDEM’in diğer CAE yazılımlarıyla entegrasyonu sırasında işlevselliği ve performansı artırmak için “EDEM Bağlantı Kütüphanesi” güncellendi.
  • GPU’da çalışırken daha iyi performans için EDEM-RecurDyn bağlantısı da güncellendi; sonuçlar etkileyici bir 10 kat hız artışı gösterdi.