Radioss ile LS-Dyna dosyalarını doğrudan çözdürmek

Altair Radioss, LS-Dyna key dosyasını doğrudan kullanarak Radioss’u çalıştıran “LS-Dyna Reader” adlı bir fonksiyona sahiptir.

Bu özellik, aşağıdakine benzer durumlar için çok yararlı bir özelliktir.

  • Altair UNIT lisans sistemi avantajlarına sahip olmak ama aynı zamanda geçmiş LS-Dyna modellerini de çalıştırabilmek / kullanabilmek isteyebilirsiniz.
  • Şirket dışından size bir LS-Dyna modeli paylaşılmış olabilir. Bu dosyayı kullanarak Radioss ile sonuçları kendiniz hesaplayabilirsiniz.
  • Başka bir firmaya Altair HyperMesh yazılımını kullanarak oluşturduğunuz LS-Dyna modelini paylaşmanız gerekebilir. Oluşturduğunuz modelin doğru olup olmadığını kontrol etmek için Radioss kullanarak çözüm alabilirsiniz.
  • LS-Dyna kullanıyor, fakat makine öğrenimini ve optimizasyonu tek bir platformda gerçekleştirmek isteyebilirsiniz.

Altair Radioss veya OpenRadioss Kullanımı

Ls-Dyna dosyalarını doğrudan Altair Radioss veya OpenRadioss kullanarak çözdürebilirsiniz.

Altair HyperWorks tasarım ve simülasyon platformu içerisinde yer alan Altair Radioss, çarpışma ve darbe simülasyonu için lider bir explicit sonlu eleman çözücüsüdür. Tüm endüstrilerde yapısal tasarımların çarpışma, emniyet ve üretilebilirliğini geliştirmek için kullanılmaktadır.

Altair Radioss, 30 yılı aşkın bir süredir taşıt çarpışması, düşme ve darbe analizi, terminal balistik, patlama ve patlama etkileri ve yüksek hızlı çarpışmalar için lider ve endüstri standardı olarak kendini kanıtlamıştır. Otomotiv, havacılık, elektronik, savunma şirketleri ve ar-ge merkezleri çarpışma, taşıtlarda patlama etkisi, uçakların suya mecburi inişi gibi karmaşık ortamlarda tasarım davranışını anlama ve tahmin etme için Radioss çözücüsünü kullanmaktadırlar.

Altair Radioss, kalite ve doğruluk testlerinden geçirilen, teknik destek sağlanan lisanslı bir yazılımdır.

OpenRadioss nedir?

Eylül 2022’de Altair, dünya çapında uzman ve kullanıcı topluluğunu bir araya getirmek üzere tasarlanmış açık kaynaklı bir yazılım olan OpenRadioss‘u duyurdu.

OpenRadioss™ öncelikle endüstride yaygın olarak kullanılan ticari yazılım Altair® Radioss®, ile aynı girdi formatını ve kaynak kodunu kullanır.

OpenRadioss, ücretsiz halka açık bir sonlu eleman çözücüsüdür, Windows veya Linux için günlük olarak oluşturulmuş kurulum dosyaları indirebilir veya GitHub‘da barındırılan kaynak kod tabanından kendiniz derleyebilirsiniz.

OpenRadioss, günlük olarak yayınlanan ve sorularınız için sadece web sitesindeki forum bölümü olan ücretsiz bir çözücüdür.

Kaynaklar:

OpenRadioss windows kurulumu (video) –> How to use OpenRadioss – Quick demo (windows 11)

OpenRadioss linux kurulumu (video) –> How to Install OpenRadioss from SourceCode for Linux (Ubuntu 22.04 – WSL)

Örnek Ls-Dyna modelleri –> Example LS-DYNA® Format Models