Açık kaynaklı OpenRadioss™

Otuz yılı aşkın bir süredir, dünyanın en iyi sanayi, araştırma ve geliştirme ve eğitim kuruluşları, karmaşık doğrusal olmayan (nonlinear) dinamik mühendislik problemlerini çözmek için Altair Radioss‘u kullanmaktadır. Şimdi Altair, dünya çapında bir uzman ve kullanıcı topluluğunu bir araya getirmek üzere tasarlanmış açık kaynaklı bir yazılım olan OpenRadioss‘u duyuruyor.

Altair® Radioss® NEDİR?

Altair Radioss, kullanıcıların dinamik yükler altında yüksek doğrusal olmayan problemler için ürün performansını değerlendirmelerine ve optimize etmelerine yardımcı olan, sektörde kendini kanıtlamış bir FE çözücüsüdür. Kuruluşlar, 30 yılı aşkın bir süredir dijital tasarım sürecini kolaylaştırmak ve optimize etmek, maliyetli fiziksel testleri hızlı ve verimli simülasyonla değiştirmek ve tasarım optimizasyon yinelemelerini hızlandırmak için Altair Radioss’u kullanmaktadır – tüm bunlar, kullanıcıların ve kuruluşların ürün kalitesini artırabilmesi, maliyetleri azaltabilmesi ve geliştirme döngülerini kısaltabilmesi içindir.

Kuş çarpma simülasyonu

OpenRadioss™ NEDİR?

OpenRadioss, dünya çapında araştırmacılar, yazılım geliştiriciler ve endüstri liderlerinden oluşan bir topluluğun her gün geliştirdiği halka açık, açık kaynak kod tabanıdır. OpenRadioss, kullanıcıların batarya geliştirme, hafif malzemeler ve kompozitler, insan vücudu modelleri ve biyomalzemeler, otonom sürüş ve uçuş gibi hızla gelişen teknolojilerin getirdiği en son zorlukların yanı sıra sanal testler yoluyla yolculara mümkün olan en güvenli ortamı sağlama arzusunun üstesinden gelen hızlı katkılarda bulunmalarını sağlayarak oyunu değiştiriyor.

OpenRadioss ile bilim insanları ve teknoloji uzmanları, araştırmalarını, mevcut sonlu eleman yeteneklerinin (Temel Özellikler) geniş kütüphanesinden ve katkıda bulunanlara sağlanan sürekli entegrasyon ve sürekli geliştirme araçlarından yararlanan profesyonel bakım altında istikrarlı bir kod tabanına odaklayabilirler.

OpenRadioss İLE NE YAPABİLİRİM?

Otomotiv çarpışma ve güvenlik simülasyonu, şok ve darbe analizi, elektronik ve tüketim malları düşme testi ve katı-akışkan etkileşimleri ile ilgileniyorsanız, OpenRadioss tam size göre. OpenRadioss, kullanıcıların büyük, yüksek doğrusal olmayan yapısal ve çoklu fizik simülasyonları ile ilgili endüstri lideri ölçeklenebilirlik sağlayan gelişmiş MPI ve OpenMP paralel yapısına güvenerek karmaşık ortamlarda birleşik çoklu fizik davranışlarının verimli ve sağlam tahminlerini yapmalarını sağlar.

Kullanıcılar ayrıca LS-DYNA® modellerini (input deck) doğrudan OpenRadioss’ta çalıştırabilir. Topluluk üyeleri LS-DYNA® modellerini geliştirmek ve paylaşmak ve diğer popüler explicit çözücülerle birlikte çalışabilirliği geliştirmek için çalışmaktadır.