Altair SimSolid 2024 Yeni Özellikler

Geometri sadeleştirmeden ve mesh atmadan dakikalar içerisinde yapısal analize imkan tanıyan Altair SimSolid yazılımının 2024 versiyonu önemli yeni özellikler içeriyor.

30 gün süreyle ücretsiz denemek için hemen İNDİRİN

Yeni Özellikler

Kompozit Yapılar

SimSolid 2024, kompozit yapıların analizine imkan sağlamaktadır. Yazılımda açılan yüzeylerin katmanlı kompozitlere dönüştürülmesini desteklenmektedir. Bu yüzey, katı modelin orta yüzeyi, üst veya alt katmanı olabilir. Kullanıcılar artık birden fazla katmandan (ply) oluşan laminatlar oluşturabilir ve her ply’a izotropik malzemeler atayabilir. SimSolid, laminattaki her katmanı temsil eden katıları dolaylı olarak oluşturur. Ayrıca, SimSolid, levha kalınlığı ve malzemeleri değiştirerek platform içinde tasarım değişikliklerine izin verir ve optimizasyon çalışmaları yapmayı sağlar.
Kompozitler tüm çözümler için desteklenmektedir.

Geçici Termal Analiz

Bu versiyonla birlikte geçici termal analizlerde sıcaklığa bağlı malzeme özellikleri desteklenmektedir. Bu analiz, sıcaklık değişikliklerine bağlı olarak termal iletkenlik, özgül ısı kapasitesi, konvektif ısı transfer katsayısı ve yoğunluk gibi malzeme özelliklerinin değişimlerini dikkate alarak daha doğru simülasyonlar yapılmasını sağlar. Bu, malzemelerin önemli sıcaklık dalgalanmalarına maruz kaldığı senaryolar için özellikle kullanışlıdır ve daha güvenilir sonuçlar sağlar.

Complex Eigenvalue Çözümü

Complex eigenvalue çözümü özelliği, burçlar veya amortisörler üzerinde sönümleme tanımlayarak frekanslar ve sönümleme çıktısı sağlar. Sistemlerin titreşim özelliklerine daha derinlemesine bir bakış sağlar ve mühendislerin daha sağlam ve stabil ürünler tasarlamasına yardımcı olur.

Rüzgar Yükü

Rüzgar yükü artık yapısal analizde bir sınır koşulu olarak desteklenmektedir. Bu özellik, ampirik bir denkleme dayalı olarak değişken basıncı otomatik olarak değerlendirir ve uygular. Girdi; zemin, rüzgar yönü, rüzgar profili, yükseklik ekseni, hava yoğunluğu, sürtünme katsayısı ve şekil faktörünü dikkate alır. Rüzgar yönünde engeller bulunan yüzeylerde basınç uygulanmasını kısıtlayan koruma seçeneği de ek bir hassasiyet katmanı sağlar. Bu kapsamlı yaklaşım, rüzgar etkilerinin kritik olduğu inşaat mühendisliği ve mimarlık gibi endüstriler için çok önemlidir.

Sanal Amortisör Bağlantısı

2024 versiyonuna yeni bir sanal bağlantı türü olan amortisör eklendi. Sanal amortisör bağlantısı, uzunluğu boyunca sertlik ve sönümleme ile tanımlanır. Sanal amortisör bağlantısı uzunluğu boyunca sertlik ve sönümleme değerleri ile tanımlanır. Bu özellik, amortisörleri içeren dinamik sistemlerin simülasyonunu geliştirir ve çeşitli koşullar altında davranışlarını daha doğru bir şekilde analiz etmeyi sağlar.

Mevcut Özelliklerdeki Geliştirmeler

Dinamik Analiz

  • Güç Spektral Yoğunluğu (PSD) fonksiyonları artık log-log ölçeğinde görselleştirilebilir ve girilebilir.
  • Modal analiz sonucunda, rijit body modları için yer değiştirmeler UNV formatında çıktı olarak verilebilmektedir.
  • Frekans ve rastgele dinamik çıktılarının temel uyarım ile değerlendirilmesi geliştirilmiştir. Bu geliştirme ile, çıktı yanıtı artık temel uyarımının uygulandığı yüzeylerdeki girdi yanıtı ile eşleşmektedir.

Yorulma Analizi

  • SN eğrisi için yorulma malzeme özellikleri, gerilme ve döngü sayısını tanımlayan noktalar tanımlanarak oluşturulabilir.
  • Yorulma ömrü artık doğrusal ölçeğe ek olarak log ölçeğinde de çizdirilebilir.

Termal Konveksiyon

  • Konvektif ısı transfer katsayıları artık sıcaklığa veya zamana bağlı olabilir, bu da termal analizde daha fazla esneklik sunar.

Çözüm Ayarları

  • Adapt to features ve Adapt to thin solid gibi bir gruptaki çözüm ayarları, tüm gruplara uygula adlı yeni bir seçenek kullanılarak çözüm ayarları altında tanımlanan tüm gruplara uygulanabilir.

PLM

  • Teamcenter 14.3 desteklenmektedir.

Desteklenen CAD formatlarının listesi güncellendi

  • Pro Engineer 13 – Creo 10
  • Inventor All – 2024
  • NX 11.1 – CR2306
  • 3D EXPERIENCE 2014x – 2022x

Tüm geliştirmeler için versiyon notlarını inceleyebilir, soru ve taleplerinizi iletişim formunu kullanarak paylaşabilirsiniz.