FEKO ve HyperMesh Kullanarak Karmaşık Platformların Daha Hızlı Modellenmesi ve Simülasyonu

FEKO ve HyperMesh Kullanarak Karmaşık Platformların Daha Hızlı Modellenmesi ve Simülasyonu

FEKO çözümleri için HyperMesh yazılımının kullanılması
FEKO çözümleri için HyperMesh yazılımının kullanılması

Yüksek frekans elektromanyetik simülasyon yazılımı ALTAIR FEKO ; uçak, gemi, uydu sistemleri ve taşıtlar gibi büyük ve karmaşık geometrilerin elektromanyetik uyumluluk (EMC), radar kesit alanı (RCS) ve anten yerleştirme gibi problemlerinin çözümünde yoğun olarak kullanılmaktadır.

Bu tip büyük ve karmaşık CAD modellerinin çözüme uygun hale getirilmesi, geometri üzerinde temizlik işlemlerinin yapılması esnasında problemler yaşanabilmektedir. Yapısal analiz için önemli olabilen bir çok detay elektromanyetik simülasyon için gerekli olmadığından geometri üzerinde düzeltme işlemlerinin kolay ve hızlı şekilde yapılması gerekmektedir.

FEKO yazılımı , CAD verilerinin iyileştirmesi ve temizlenmesi için bir çok araca sahip olmasına rağmen, çok karmaşık ve hatalı modeller için ALTAIR HyperMesh yazılımının kullanılması bu işlemi çok hızlı ve verimli hale getirecektir. HyperMesh, yapısal ve CFD sonlu eleman modelleme konusunda dünya genelinde firmaların tercih ettiği bir sonlu eleman modelleme yazılımıdır. HyperWorks 14.0 CAE paketine eklenen FEKO yazılımı, patentli lisans sistemi sayesinde HyperMesh ve diğer yazılımları ek ücret ödemeden kullanılmasına imkan sağlamaktadır.

Bu web seminerinde yüksek şiddetli radyasyon alanına (HIRF) maruz kalan bir uçağın EMC analizini gerçekleştirmek için gerekli işlem adımları detaylı olarak gösterilecektir. Geometri temizleme işlemleri için HyperMesh’i kullanmanın avantajları örnek modeller üzerinden katılımcılarla paylaşılacaktır. Ardından EMC simülasyonu ve sonuçların incelenmesi FEKO yazılımıyla gerçekleştirilecektir.

Konuşmacılar :
Dr Jordi Soler – Director of Business Development
Eloy Tembras – Application Engineering Manager
Torben Voigt – Application Engineer – EMEA

Tarih 04 Mayıs 2016
Saat 16:00
 
KAYIT