solidThinking Compose 2017.3 Yeni Özellikler

Matris temelli, yüksek seviyeli programlama dili ve geliştirme ortamı solidThinking Compose 2017.3 versiyonuyla gelen yeni özelliklerden bazıları:

– Farklı tür bilgileri tek bir değişken altında taşımak amacıyla kullanılan Cell ve Struct dizi yapılarında indeksleme özelliği geliştirilmiştir.

Struct dizilerine erişim performansında geliştirmeler yapılmıştır.

textread komut performansında geliştirmeler yapılmıştır.

getcmdinput ve getnumofcmdinputs komutlarıyla konsol modunda istenilen bağımsız değişkenlerin alınması

– Hazırlanan komut dosyaları, fonksiyonlar çalıştırılmadan kontrol edilmesini sağlayan checksyntax fonksiyonu.

H20 aracı ile HyperMath yazılımında HML dilinde hazırlanmış komut dosyalarının Compose OML (Open Matrix Language) diline çevrilme imkanı

– Değişkenler penceresinde string değişkenleri düzenlenebilecek şekilde geliştirilmiştir. Düzenlenmek istenilen string’e iki kere tıklanarak açılan pencereden düzenleme ve değişiklik yapılabilmektedir.

– Tasarlanan komut dosyasını şifreleme özelliği kolaylaştırılmıştır. Files penceresinde istenilen OML dosyasının tab kısmına sağ tıklanarak doğrudan encrypt seçeneği ile kriptolama yapılabilmektedir.

Compose ve HyperWorks yazılımları arasındaki bağlantı güçlendirilmiştir. Compose arayüzünden OML fonksiyonlarını kaydederek HyperGraph, HyperStudy, MotionView ve HyperMesh Matrix Browser da yeniden kullanabilirsiniz.

OptiStruct optimizasyon analizlerinde istenilen cevap fonksiyonu (response) OptiStruct tarafından doğrudan ya da denklemler vasıtasıyla elde edilemediğinde Fortran, C veya Microsoft Excel kullanılarak oluşturulabilmektedir.(DRESP3)
Compose 2017.3 versiyonuyla birlikte OML fonksiyonlarını DRESP3 cevap fonksiyonu olarak kullanabilirsiniz.

– Yardım (help) dökümanları güncellenmiştir.

Kurulum dosyasını solidThinking veya ALTAIR CONNECT sitesinden indirebilirsiniz.